Het laatste showbizz nieuws

Eva Jinek, Shownieuws

Heftig: Eva Jinek trekt wapen en wilde ze neerschieten


Eva-Jinek

Afgelopen weekend stonden de NS-treinen drie minuten lang stil in een indrukwekkende daad van protest tegen het toenemende geweld jegens treinpersoneel. De directe aanleiding was een gruwelijke aanval op een conductrice die door een groep jongeren werd mishandeld. Dit incident werd heftig besproken tijdens een recente aflevering van ‘Dit Was Het Nieuws’, waarbij Eva Jinek opvallend fel reageerde.

Eva normaal de rust zelve, was duidelijk aangedaan door het nieuws. “Het is een afgrijselijk verhaal dat die vrouw door zes tieners ofzo mishandeld is. Belaagd door een groep, maar dan door één mishandeld is. Ik denk ten eerste vaak bij dit soort dingen: wie heeft die mensen opgevoed?”, uitte ze haar frustratie aan de desk, naast teamcaptain Peter Pannekoek.

Maar daar liet ze het niet bij. “En ik denk ook vaak: wat goed dat ik niet een politieagent ofzo die een wapen heeft, want ik zou dírect echt dírect een wapen trekken. Toch? Op het moment dat je de middelen hebt en iemand begint je te bedreigen in zo’n functie… Ik zou echt niet het gesprek nog aangaan.”

De scherpe opmerkingen van Eva zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij Peter Pannekoek. “Ik vond het zo goed dat je voor de opnames begonnen zei: ‘Ik ga rustig aan doen. Ik heb een imago te bewaken.’ Wij zijn één minuut bezig en: ‘Ik zou ze allemaal kapot knallen! Al die kinderen! Of ze het gedaan hebben of niet! Kijk mij verkeerd aan!’ Bravo, bravo!”, reageerde hij met een mengeling van verbazing en amusement.

Eva, niet zonder humor, antwoordde lachend: “Ik zou nog zo m’n best doen!”

De discussie draaide verder toen Eva beschreef hoe ze dreigend met haar wapen zou omgaan. “Als hij hier zit dan zou ik het jasje een beetje naar achter doen in het begin van het gesprek zodat je hem alvast kan zien. Hè, dat je een beetje weet wat de parameters van het gesprek zijn. Dan een beetje dat leren holstertje openklikken en als het nodig is, haal ik hem eruit.”

Jan Jaap van der Wal voegde een komische noot toe door met zijn vingers een pistoolgebaar te maken en te roepen: “NPO, b*tch!”

Peter grappend: “Nou, de NPO is momenteel een van de gevaarlijkste plekken om rond te lopen! Dit is de ghetto geworden! De media-ghetto!”

Harm Edens sloot af met: “Ja, erger wordt het niet hoor.”

Eva bevestigde lachend: “Dat is ook zo.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties