Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Dieuwertje Blok moet neus amputeren in strijd tegen kanker


Dieuwertje-Blok

Dieuwertje Blok de geliefde presentatrice van het Sinterklaasjournaal heeft aangekondigd zich terug te trekken uit het publieke oog. De reden is niets minder dan hartverscheurend: Dieuwertje staat voor een ingrijpende medische procedure—de amputatie van haar neus, veroorzaakt door een meedogenloze strijd tegen kanker. Met een stalen gezicht verklaarde zij: “Het was mijn neus of mijn leven.”

Het verhaal neemt een aanvang met een onschuldige alledaagse handeling. “Het begon ermee dat ik net zoals ieder mens met mijn vinger in mijn neus zat. Aan het begin zat een heel klein hard plekje waarvan ik dacht dat het een wratje was,” deelt Dieuwertje openhartig met de Volkskrant. Echter wat leek op een klein ongemak, ontpopte zich tot een nachtmerrie. “De huisarts dacht dat ook, dus die behandelde het met stikstof, maar het ging niet weg.”

Ondanks de intensieve behandelingen bleef de verbetering uit. Dieuwertje’s instincten schreeuwden dat er iets niet klopte. “Het voelde al niet goed,” bekent ze. En erger nog, er was een vreemde geur die haar zorgen baarde: “Het stinkt ook een beetje in mijn neus.”

Toen de artsen concludeerden dat alleen een volledige amputatie van haar neus haar kon redden stortte Dieuwertje’s wereld in. Oorspronkelijk was haar angst zo overweldigend dat ze dacht dat het leven zonder haar neus ondraaglijk zou zijn. Maar in een demonstratie van ongekende moed heeft ze haar lot omarmd: “En nu denk ik: hup, weg met die kanker. Op een gegeven moment werd het duidelijk dat niet een deel moest worden verwijderd, maar dat mijn hele neus geamputeerd moet worden. Anders heb je het risico dat het uitzaait. Het was mijn neus of mijn leven. En toen was er geen moment meer waarop ik nog voor mijn neus wilde kiezen.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Heftig. Sterkte, mevrouw Blok.

Heel veel sterkte Dieuwertje 🍀🌷