Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Eus haalt keihard uit naar Geert Wilders, bang om zijn baantje te verliezen bij NPO


eus

De toekomst van de NPO hangt aan een zijden draadje. Binnen de muren van de politiek broeit er een plan dat wel eens het einde van de publieke omroep zoals wij die kennen zou kunnen betekenen. Vooral Geert Wilders schuwt geen grote woorden: hij wil het gehele bestel afschaffen. Deze radicale visie zet niet alleen de banen van talloze medewerkers op de tocht, maar ook de carrières van vele geliefde presentatoren, zoals Özcan Akyol beter bekend als Eus staan op het spel.

Özcan ofwel Eus zoals velen hem kennen, presenteert programma’s zoals ‘De Geknipte Gast’ en ‘Sterren op het Doek’. Echter, de dreigende sanering van de NPO kan roet in het eten gooien. Hij probeert koel te blijven onder de omstandigheden: “Dit is een maatschappelijk symptoom,” merkt hij op in een recent interview met VARAgids.

Toch, onder die kalme oppervlakte borrelt bezorgdheid. Eus ziet de aangekondigde sanering als een persoonlijke vendetta van conservatieve krachten tegen progressieve waarden die volgens hem lang de overhand hadden in Nederland. “Dit is pure wraakpolitiek,” zegt hij stellig. “Men beseft niet wat men verliest als ze hiermee doorgaan.”

Eus die bekendstaat om zijn scherpe pen en duidelijke mening vindt de politieke verschuiving naar rechts zorgwekkend. “Het is ronduit eng, die plannen van de PVV,” vertelt hij. Van pleidooien voor het terugbrengen van de gulden tot het rijden van 140 kilometer per uur over elke snelweg, Özcan kan er met zijn hoofd niet bij.

De schrijver en presentator waarschuwt voor de gevolgen van zo’n radicale ommekeer: “Een samenleving die zich baseert op wraak in plaats van wijsheid is gedoemd te falen.” Terwijl hij deze woorden uitspreekt, vraagt hij zich hardop af waar het heen gaat met Nederland.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties