Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Extreme weerschommelingen voorspeld: Code Geel en Zomerse Hitte


amsterdam

Terwijl we de maand mei inglijden trakteert het weer ons op een mix van zonovergoten dagen en plotselinge stormbuien. Volgens Weeronline staat ons een “warme maar onvoorspelbare start van de maand mei” te wachten.

Deze week begint met een waarschuwing voor de noordwestkust waar het KNMI code geel heeft afgekondigd vanwege hevige windstoten die kunnen oplopen tot wel 80 km/u. Ondertussen variëren de temperaturen landelijk van een frisse 13 graden tot een aangename 18 graden, terwijl een matige tot vrij krachtige wind het land doorkruist.

De zon laat zich echter niet kisten en breekt maandag door de bewolking heen, waarbij de thermometers lokaal oplopen tot 17 graden. “Let op: de zonkracht bereikt UV-Index 4 wat betekent dat je zonder bescherming snel kunt verbranden,” waarschuwt Weeronline. De zonnige perioden wisselen af met toenemende bewolking wat resulteert in een daling van de temperaturen later op de dag.

De echte warmte komt dinsdag, met temperaturen die opschieten naar 20 tot 23 graden. “Tijdens de zonnige perioden kun je heerlijk in een T-shirt van de zon genieten,” voegt Weeronline eraan toe. Maar deze warmte wordt niet ongestoord gevierd; vanuit het zuiden nemen de kansen op enkele krachtige onweersbuien toe, die woensdag zelfs een zomers warmtepunt bereiken met temperaturen tot 25 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig aan, en de dag zal waarschijnlijk eindigen met flinke donderslagen en bliksemschichten.

Ondanks de stormachtige intermezzo’s begint mei veelbelovend warm, met normale temperaturen die doorgaans variëren van 15 graden aan zee tot 18 graden in het zuidoosten. Maar houd je jas bij de hand, want na een warme start draait de wind naar het noordwesten wat leidt tot frissere temperaturen tussen de 15 en 20 graden tegen het einde van de week, net op tijd voor Bevrijdingsdag.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alweer ?
We konden ook halverwege April sneeuwballen gooien volgens het KNMI,
Weet niet of ik morgen langs Specsavers moet, maar ik heb geen vlok gezien.

👍 😂 😂

Zomerse hitte🤣🤣🤣🤣🤣