Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Paul de Leeuw ook beschuldigd van wangedrag bij de NPO


Paul-de-Leeuw

De kookpunten in de wereld van de televisie blijven maar opborrelen, en ditmaal is het Paul de Leeuw die in het middelpunt van de belangstelling staat. De doorgaans geliefde tv-persoonlijkheid bekend om zijn scherpe humor en ongefilterde uitlatingen heeft blijkbaar niet alleen tijdens opnames in een kinderziekenhuis voor opschudding gezorgd. Nu treedt ook Erben Wennemars naar voren met een verhaal dat de gemoederen in televisieland verder doet opwaaien. Aan de talkshow tafel van Humberto onthulde de voormalige schaatsheld dat hij persoonlijk ervaren heeft hoe het is om aan de ontvangende kant van Pauls woede te staan.

Tijdens het geflopte tv-programma de Madiwodovrijdagshow voelde Erben de volle laag van Pauls frustratie. “Het programma was geen hit, en dat woog zwaar op Paul,” herinnert Erben zich. “In de sportwereld ben ik wel wat gewend, maar dit was van een andere orde. Paul zat duidelijk niet lekker in zijn vel, en de mislukking van het programma wreekte zich op iedereen, inclusief mij.”

Humberto Tan immer de inlevende gastheer vroeg Erben hoe hij deze confrontaties doorstond, gezien zijn reputatie als standvastig atleet. “Dit wereldje was niet voor mij,” gaf Erben toe. “De teleurstelling en frustratie van Paul waren voelbaar. Hij droeg de show op zijn schouders en wanneer het niet liep zoals gehoopt, liet hij dat merken. Het was ronduit heftig.”

Pauls woedeuitbarstingen strekten zich uit tot het productieteam en de mensen om hem heen. Erben, die zich een jaar eerder nog liet toejuichen in een vol Thialf vond zichzelf terug in de ongewone setting van een studio in Almere midden in de nacht, overgeleverd aan een situatie die hij als “gekkigheid” bestempelde.

“Zou ik het nu nog accepteren? Waarschijnlijk zou ik er anders mee omgaan,” reflecteert Erben op zijn ervaringen met Paul. “Destijds leek het niet ongewoon, en ik draag hem geen wrok na. Ik begreep zijn positie: zijn show, zijn verantwoordelijkheid. Maar wanneer succes uitbleef en de druk te veel werd voor Paul, kwam dat er op ongelukkige wijze uit.”

Erben sluit af met een oproep voor verandering binnen de televisiewereld. “We moeten fatsoenlijk blijven, ongeacht de druk. Doen alsof je neus bloedt is geen optie meer. Het is hoog tijd dat we normaal met elkaar omgaan.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geliefde persoonlijkheid, echt niet.
Hij heeft in het verleden, jaren lang, de zangeres Anneke Grunlo tot op haar enkels afgebroken en gepest.
Hij beweerde dat Anneke een alcoholist was, en daar door werd ze als ze op het podium stond met bier bekogeld en uitgescholden. En hij bleef maar pesten.
Haar zonen wilde hem nog in elkaar slaan , zo erg dat het was.
Als ik hem op tv zie denk ik daar aan terug, met zijn grote bek tegen iedereen, de verhalen zijn zeker waar.
Dat ze hem er maar uitgooien, zijn programma’s floppen allemaal.
Dat is karma.

Als ik hem op tv zie, zep ik die muil meteen weg.

Hij heeft ook ook ooit gezegd dat kinderen die op toen heette dat nog L.O.M school tegenwoordig speciaal onderwijs, dat die kinderen dom waren. Mijn broertje en ik zaten op speciaal onderwijs, ik ben veel. Maar ben absoluut niet dom. En sindsdien zap ik meteen weg als hij op tv komt, want hij denkt dat hij alles maar kan en mag zeggen en dat hij grappig is. Maar zelf iets incasseren kan hij niet.

Zie je wel, over kinderen die om wat voor redenen, op speciaal onderwijs zitten is hij negatief.
Dan ben je wel gemeen zeg, hij is dom en heeft totaal geen compassie met mede mensen.

Ja, alsof kinderen op speciaal onderwijs minder waard zijn of zo. Kinderen op speciaal onderwijs zullen niet snel naar de universiteit gaan. Maar die gaan wel een opleiding volgen waar ze timmerman, automonteur, schilder, bakker, kapster en weet ik veel wat kunnen worden. Als kinderen op speciaal onderwijs dat soort vakken ook niet meer vervullen. Dan hebben we in Nederland een heel groot probleem.
Ik kan nog steeds na al doe jaren boos worden op die man.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Yvon

Inderdaad Yvon , niemand hoeft zich te schamen hier voor.
Die kwal moet zijn ogen uit zijn kop schamen , die krijgt zijn trekken nog wel thuis.

Ik vind hem een omhoog gevallen kwal. Vroeger speelde hij ook met de sinterklaas optocht daar waren ook zwarte pieten bij. Heeft hij nooit wat over gezegd. Nu heeft hij twee gekleurde zonen, toen nog klein, en nu is dat “slecht “, in ieder geval veel commentaar. Alles wat in zijn straatje past/of niet past heeft hij commentaar.