Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Angela Groothuizen ontroostbaar na plotseling verlies


angela

In een tragische wending in de Nederlandse muziekwereld is Angela Groothuizen’s dierbare vriend en collega Nico Brandsen op 63-jarige leeftijd overleden. Angela, diep geraakt door dit verlies, heeft haar hart uitgestort in een emotioneel eerbetoon aan de muzikant, wiens leven en carrière een bijzondere indruk hebben achtergelaten.

Zes maanden geleden onthulde Nico Brandsen dat hij een strijd voerde tegen een kwaadaardige hersentumor. “Nico 7-10-1960 10-1-2024… Dag lieve vriend, ik ga je zo missen”, deelt Groothuizen op social media, samen met een nostalgische foto van hen beiden. Deze afbeelding symboliseert de diepe band en jarenlange samenwerking tussen de twee.

Angela en Nico hebben samen veel bereikt, waaronder het winnen van de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs in 2012 met hun nummer ‘Vinkeveen’. Nico, een veelzijdige toetsenist, was ook een cruciaal lid van de band Mell & Vintage Future.

Nico Brandsen werd algemeen erkend als “een van de beste organisten van Nederland”, vooral bekend om zijn meesterschap op het hammondorgel. Zijn muzikale carrière was indrukwekkend en veelzijdig; hij speelde in verschillende bands en werkte samen met grote namen als Golden Earring, Ilse DeLange, Kane, Marco Borsato en Van Dik Hout. Daarnaast leverde hij als producer en componist een belangrijke bijdrage aan tal van cd’s.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gecondoleerd met het verlies van Nico, veel sterkte gewenst aan de familie en vrienden.🌹

Ja meid dat maken we allemaal mee & velen van ons verliezen familie ouders/broer/zus/kind. Dus treuren om een vriend…😿 Rot voor je.
Er zijn veel ergere dingen.