Het laatste showbizz nieuws

Frans Duijts, Shownieuws

Schockerend: Frans Duijts overweegt nóg een operatie na heftige kritieken


frans-duijts

In de schaduw van de spotlights worstelde Frans Duijts met een persoonlijk probleem dat velen verborgen houden. Op zijn zwaarst tikte de weegschaal de schrikbarende 140 kilo aan. “Een getal dat me dagelijks in mijn dromen achtervolgde”, vertelt hij openhartig in het glossy magazine van Chantal Janzen. Uiteindelijk koos Frans voor een radicale ommekeer: een gastric sleeve-operatie, een beslissing die hij vastlegde in een video die nog steeds menigeen beroert op YouTube.

De eerste weken na de operatie waren een ware openbaring. “Je gelooft het bijna niet, maar van een shotglaasje pudding zat ik propvol. Twintig kilo lichter binnen no-time”, aldus Frans met een mengeling van verbazing en trots. Echter, de volkszanger is er de eerste om toe te geven dat deze medische ingreep geen magische genezing biedt. “De eerste twaalf maanden is het een wonder, maar langzaamaan neemt de oude trek weer toe je maag rebelleert tegen zijn nieuwe vorm.”

Vijf jaar later bevindt Frans zich op een keerpunt. De magische grens van het terugkeren naar ‘normaal’ is bereikt en de strijd tegen de kilo’s is weer volledig in zijn eigen handen. “Het gaat erom dat je in die eerste paar jaar een mentale omslag maakt, en dat is een dagelijkse strijd”, legt hij uit.

De reacties op zijn keuze waren gemengd. Terwijl sommigen hem bekritiseerden en kleinerend ‘mietje’ noemden waren er ook talloze mensen die Frans’ moed bewonderden en hem zagen als een bron van inspiratie. “Die harde woorden raken me natuurlijk, maar de steun en de positieve feedback geven me kracht”, zegt hij met een zekere fierheid.

Frans, nu schommelend tussen de 97 en 102 kilo, blijft waakzaam en vastberaden. “Als het moet, onderga ik zonder twijfel weer een operatie. Teruggaan naar die 140 kilo is geen optie.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Slapjanus, vreet je toch elke x niet zo vol.
Jij je vrouw en zelfs je kids hebben al jaren hevig overgewicht.
Dat je zelf al tig jaar ongezond leeft, prima. Maar dat jullie jonge kids al zeker 10 jaar veel te dik zijn is erg.
Ga eens fruit en groenten eten & niet alleen maar snacken.
Jullie levenstijl is funest voor de kids.😥

Minder frikadellen eten .