Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Youp van ’t Hek breekt live op de tv, barst in tranen uit


youp

Youp van ’t Hek de cabaretier die volgens Quote de rijkste van Nederland is heeft een bommetje gedropt in de talkshow van Renze Klamer. Youp, wiens afscheidstournee al maandenlang geen enkel kaartje meer over heeft kondigde aan dat hij nog één allerlaatste show aan zijn speellijst toevoegt. Maar dit is niet zomaar een optreden; het is een speciale voorstelling met een nobel doel: geld inzamelen voor de Stichting ALS.

De inspiratie voor deze genereuze actie kwam dichtbij huis voor Youp. Een jeugdvriend van de cabaretier lijdt aan ALS, een slopende ziekte waarvoor dringend onderzoeksgeld nodig is. Tijdens een lunch onthulde deze vriend dat zijn arts, Leonard van den Berg verlegen zit om fondsen. Youp, die altijd al een hart voor goede doelen heeft gehad besloot hierop in te springen door een bijzondere show te geven. De kaartjes voor deze voorstelling? Die gaan voor de adembenemende prijs van 500 euro per stuk over de toonbank. De verwachte opbrengst: een klinkende twee ton.

Youp, die normaal gesproken terughoudend is met media-optredens, maakte een uitzondering om deze speciale avond in het beroemde theater Carré te promoten. “Ik speel die avond alleen met mijn eigen vier muzikanten en dan komt ook extra Matangi erbij en die doen het ook voor nop,” deelde hij mee, zijn enthousiasme nauwelijks verbergend.

Maar toen kwam er een verrassende wending. Terwijl Youp nog druk bezig was met het aanprijzen van zijn voorstelling onderbrak Renze hem met nieuws dat de show al uitverkocht was. Youp, zichtbaar geschrokken en overweldigd door het nieuws, kon zijn emoties nauwelijks bedwingen. “Echt waar?! Haha… Nou… Prachtig…”

Het werd een emotioneel moment in de show, toen Youp, bekend om zijn vaak harde grappen, zichtbaar emotioneel werd. Renze merkte op dat dit Youp duidelijk raakte, en Youp bevestigde dit zonder woorden.

Renze nam dit moment om een andere kant van Youp te belichten, die van de zachte, gevoelige man. Youp, altijd snel met een grap, verwees naar Chantal Janzen, die ook aan tafel zat, als zijn ‘muze’, ondanks haar lichte aarzelingen.

Chantal, eveneens een bekend gezicht in de showbizz en een goede kennis van Youp, reageerde met een simpel “Ja…”. Tom van ’t Einde, een andere gast, gaf toe nog nooit bij een show van Youp te zijn geweest, waarop Renze grapte dat dit nu ook niet meer kon.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties