Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Onze koninklijke familie vult zakken met MILJOENEN terwijl jij op een houtje bijt


De koninklijke portemonnee wordt opnieuw aangevuld: onze eigen Oranjes zien hun salaris met een flinke 10 procent stijgen. Een bizarre stijging als je het verglijkt met de normale Nederlander.

Volgens het AD springt de begroting voor het Koninklijk Huis van een slordige 50 miljoen euro naar een kleine 60 miljoen. Zou koning Willem-Alexander hier zijn spaarvarken vullen?

Willem-Alexander ziet zijn inkomen met een fraaie halve ton toenemen en ook het salaris van kroonprinses Amalia klimt tot 1,8 miljoen euro. Echter, Amalia toont zich genereus door haar salaris terug te schenken aan de schatkist. Dus wat gebeurt er met de rest van dit enorme bedrag? En waar komt deze verhoging vandaan?

Het overgrote deel van die 60 miljoen wordt besteed aan de medewerkers en uitrusting van de Dienst Koninklijk Huis, zoals het AD onthult. Slechts vier leden van de blauwbloedige familie mogen echter een royale toelage verwachten…

Het gaat hier om koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en kroonprinses Amalia. Zij delen samen een bedrag van 11,6 miljoen euro netto, want de Oranjes zijn de enige in Nederland die geen belasting over hun salaris hoeven te betalen.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst hangt deze toename samen met het feit dat de royals zich als ’trendvolgers’ gedragen, zich houdend aan de cao van het Rijk. Met de recente indexaanpassing daar, volgt de koninklijke dotatie simpelweg dezelfde trend als die van alle staatsambtenaren.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hier is toch hopelijk niemand verbaasd door??? De Oranjes leven al eeuwen op grote voet uit de zak van anderen.

Het Koningshuis betekent meer voor ons land dan menigeen weet en denkt en opent o.a. deuren voor ons die voor anderen gesloten blijven.
Zij ontvangen per jaar een bepaald bedrag hiervoor , maar dit afgezet tegen het aantal inwoners van Nederland (ruim 18 miljoen) praten we over een bijdrage van 65 cent per jaar per persoon en dan hebben we het nog niet eens over het aantal lucratieve contracten dat door hun bemiddeling wordt afgesloten. Dus waar hebben we het eigenlijk over? Laten we met z’n allen toch eens wat meer nadenken over bepaalde zaken en ons niet laten opjutten door een paar kwaadwillenden die maar 1 doel voor ogen hebben nl. alles wat goed is met de grond gelijk maken. Vaak ingegeven door het feit dat zij zelf in hun leven niets gepresteerd hebben

Super super super….. Belachelijk. Wat doen die nou behalve de ogen uitsteken naar Jan met de pet? Totaal geen feelings met wat wel en niet kan. Een opa die bijna SS er was, een overgrootoma die d’r eigen rasputin had, zijn broer die met een mafia liefje trouwt. Laat gaan laat gaan dat koningshuis. Bah bah!

Weet je wat erger is.
Dat de regering hier voor Sinterklaas speelt , en ons belasting geld aan iedereen uit geeft , behalve aan het eigen volk.
Het eigen volk kan creperen als het aan Rutte ligt, zeker de oudere 🧓.
En een president kost ook veel geld , we hadden ook Rutte als president kunnen hebben.
Dan waren we net zo ver geweest als nu , één grote zooi in dit land.
Dat komt nooit meer goed hier.

Heel misschien krijgen we nog eens iemand van het koningshuis die WEL VOOR het volk is !!!!!
Deze mensen kunnen wel lachen.
Zoveel mensen leven in armoede maar daar trekken hun zich niks van aan.

Amalia heeft ook dit jaar haar toelage van ruim 1 miljoen gewijgerd, een goed voorbeeld voor haar ouders!!!

Wat ik persoonlijk heel erg vind is dat in ons toch al te kleine landje zoveel mensen worden toegelaten waar geen plek voor is.
Onze eigen jeugd moet noodgedwongen thuis blijven wonen wegens gebrek aan woonruimten en maar binnen halen ,maar waar ze moeten blijven?

Ik heb zeker niets tegen mensen uit het buitenland en ben ook absoluut geen racist maar als ze zo doorgaan in Den Haag kweken ze er volop vreemdelingenhaat *wat al volop bezig is trouwens*.

Ja ik denk vaak aan Geert Wilders zijn woorden EIGEN VOLK EERST en ik begin hem steeds beter te begrijpen.

Onze kinderen kunnen niet wonen in een wachtlijst!!!

Ja ik weet het dit heeft met de miljoenen van ons koningshuis niets te maken maar ik moest dit gewoon kwijt.

Schandalig…gewEIgerd moet het dus zijn ☺️

Klopt Nellie.
De vooruitzichten zijn niet goed ,en word nog erger.
Geert heeft zeker gelijk, maar ja als je iets zegt ben je meteen een racist.
Met die oorlogen nu ,komen ook de problemen deze kant op.

Helemaal waar Chrisje, en de vooruitzichten???
Ik zie de toekomst met angst en beven tegemoet.
Het beste is volgens mij om bij de dag te leven.🌻

Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb altijd moeder willen worden. Maar helaas is het me niet gegund. Gezien alleen de ellende de laatste tijd die er in de wereld ben ik nu heel blij dat ik geen kinderen heb.

Nellie je hebt helemaal gelijk en ze kunnen zeggen dat Amalia het geld weer geweigerd heeft, nu ik zeg eerst zien en dan geloven. Met Rutte als marionet zal het best ergens door een achterdeurtje binnenkomen, de Oranjes laten niet zomaar geld liggen waarvan ze denken recht op te hebben. Voor de rest kunnen we alleen maar veel medelijden hebben met de Nederlanders nog even en we zijn een land waar iedereen die niet Nederlands is het voor het zeggen heeft. En dat wilde ik ook even kwijt,

Simon in1976 is mijn opa overleden en in zijn laatste weken zei hij tegen mij: Meegtje (limburgs) er komt hier een tijd dat jullie naar een ‘zwartjoekel ‘ moeten luisteren. Zoals het er nu naar uitziet gaat hij gelijk krijgen.

@ Nellie, je opa had 47 jaar geleden gelijk.
Wij zijn over een paar jaar te gast in ons eigen land.
En kinderen krijgen zo nooit een eigen huis. Want wat als je 30+ bent en thuis woont, en je ouders komen te overlijden. Onder de 30 mogen ze de kinderen niet uit hun ouderlijk (huur)huis zetten. Maar ben je 30+ dan mag de woonstichting je gewoon op straat zetten. Want als kind kan je niet medehuurder worden bij je ouders.

AMEN.🙉🙈🙊

🤣🤣🤣👍

Nellie, Yvon en Chrisje, die opa, had een vooruit ziende blik. Helaas heeft hij gelijk gekregen en waarschijnlijk gaat het alleen maar erger worden.

Danken Chrisje, Yvon en Simon maar ons mam zei altijd: pas maar op dat je er niet mee onder te trein komt ( als een van ons een pijntje had) dat is erger😉

Simon ik had echt een opa uit duizenden en ja hij was een man met het hart op de juiste plaats maar ook op de tong en veel dingen die hij zei zijn gewoon waar, erg genoeg.

Wat de toekomst zal brengen? De tijd zal het ons leren en vandaag schijnt in elk geval de zon ☀️