Het laatste showbizz nieuws

Matthijs van Nieuwkerk, Shownieuws

Sorry, Niet Sorry? Wat Matthijs van Nieuwkerk écht denkt over zijn horrorgedrag


Matthijs van Nieuwkerk, ooit de geliefde talkshowkoning, laat eindelijk het achterste van zijn tong zien in een exclusief NRC-interview. En jawel, het was face-to-face, want zoals de man zelf zegt: “Anders gaat het alleen maar over waarom ik dat niet wil”.

In een ongekende zelfonthulling geeft Matthijs toe dat hij niet de beste baas ter wereld was op de werkvloer. “Was het het waard dat collega’s zijn geknakt door ons programma? Het antwoord is: natuurlijk niet.” Hoge werkdruk of niet, Matthijs lijkt eindelijk te snappen dat hij fout zat.

Ja, dames en heren, zelfs tv-iconen zijn niet immuun voor mentale klappen. Matthijs, de once-upon-a-time stamgast van café De Hoofdige Boer, durfde niet meer zijn gezicht te laten zien. “Ik heb zelfs met de klink van de deur in mijn hand gestaan. Maar ik durfde niet, had te veel schaamte.”

Dus wat doe je als je zelfs je vaste café niet meer in durft? “Dan zag ik door het raam een tafel vol met dagjesmensen zitten en dan dacht ik: nee. Ik doe het niet. Ze zien me al aankomen zeg. Alsof er niets gebeurd is…” Je trekt je terug in je omgebouwde schapenschuur en gaat op een zielentocht, natuurlijk! Matthijs legt uit: “Een blind date. Gewoon, ergens in het land afspreken met een mij onbekende man, iemand met een groot bedrijf, een eind wandelen.”

Een hond redde uiteindelijk zijn mentale welzijn, en dat op doktersadvies. “Ze kwam langs en zei: waarom hebben jullie eigenlijk geen hond? Je hebt er ruimte genoeg voor, hier. En dan móét je wel naar buiten. Moet je voorstellen. Ik, een hond. Terwijl ik hartstikke bang ben voor honden. Maar we zijn stapelgek op hem.”

Tja, zo zie je maar, een hond is niet alleen de beste vriend van de mens maar blijkbaar ook de ultieme therapeut. Wat vinden jullie van deze nieuwe, kwetsbare Matthijs? Is hij eindelijk afgedaald van zijn hoge paard of wachten we nog even met het gooien van rozenblaadjes?

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Die zo ongelofelijk ongeloofwaardig, ik snap niet dat iemand hier in trapt. Die kwal weet als geen ander hoe hij een interview moet beïnvloeden en naar zijn hand moet zetten.

Zijn huisarts had hem beter naar een pychiater kunnen sturen.
Om te laten ondezoeken waar dat gedrag van hem vandaan komt, Ipv een hond aan te schaffen
Jaren lang heeft hij mensen mentaal afgebrand en kapot gemaakt .
En dan durft die galbak zijn stamcafé niet meer in.
Zo bang is hij anders niet uitgevallen, opzouten met die vent.

Kan iemand de dierenbescherming naar dhr van Nieuwkerk sturen? Als hij al zo onbeschoft met zijn medewerkers omging, want die konden maar durfde niets tegen die bullebak terug te zeggen. Kan nu tegen zijn hond tekeer gaan, en die kan helemaal niets terug zeggen. Ik ben het met Chrisje eens dat hij naar een psychiater gestuurd had moeten worden.