Het laatste showbizz nieuws

Max Verstappen, Shownieuws

Max Verstappen is kapot van verdriet


De racewereld staat op zijn kop na de tragische dood van twee jonge Nederlandse coureurs. Het eerste slachtoffer, de 18-jarige Dilano, verloor zijn leven in een angstaanjagende crash op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Kort daarna werd het hartverscheurende nieuws bekend dat de 30-jarige Joey overleed tijdens een race op het gevaarlijke Finse stratencircuit.

Deze trieste gebeurtenissen hebben Max Verstappen diep geraakt en hem doen realiseren hoe levensgevaarlijk de autosport kan zijn. Het was een pijnlijke eyeopener voor de jonge coureur, die beseft dat absolute concentratie op het hoogste niveau essentieel is. Een klein foutje kan fataal zijn.

Helaas zijn er in de geschiedenis van de Formule 1 ook andere tragische ongevallen geweest. In 2014 verloor de Fransman Jules Bianchi zijn leven tijdens de Grand Prix van Japan, en we kunnen niet vergeten dat de legendarische coureur Ayrton Senna in 1994 overleed tijdens de Grand Prix van San Marino.

Hoewel de veiligheid in de Formule 1 aanzienlijk is verbeterd, blijft een crash met snelheden tot 300 km/u levensbedreigend. Geen enkel veiligheidsmechanisme kan dit risico volledig uitbannen.

Als eerbetoon aan de overleden Nederlandse coureurs werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, waar Max Verstappen triomfantelijk de overwinning behaalde. Deze zege was niet alleen een succes voor Max, maar ook een eerbetoon aan de gevallen racetalenten die hun passie voor de autosport met het hoogste offer hebben betaald.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat de dood van Senna niet voorkomen had kunnen worden is duidelijk, want zijn stuurkolom brak af.
Maar de dood van Dilano had wel degelijk voorkomen kunnen worden.
Deze bolides hebben geen ruitenwissers en hele slechte/geen achterverlichting.
Om dan onder deze weersomstandigheden te gaan rijden was zeer onverantwoordelijk.
Maar ja, geld hé.
Deze race had gewoon geen doorgang moeten hebben.
Nikki Lauda is destijds ook aan de kant gegaan wegens slecht weer, ondanks dat hij zijn kampioenschap daarmee in gevaar bracht.