Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Er zijn hele grote zorgen om prinses Amalia, gaat dit nog goedkomen?


Uit een recente enquête in opdracht van de NOS blijkt dat Nederlanders zich zorgen maken om de veiligheid van prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, zowel in het algemeen als bij grote evenementen zoals Koningsdag. Vooral ouderen maken zich zorgen: 64 procent van hen maakt zich zorgen om de veiligheid van de prinsessen bij grote evenementen, terwijl dit bij jongeren slechts 43 procent is.

Maar de zorgen gaan verder dan alleen grote evenementen. Bedreigingen aan het adres van Amalia hebben er vorig jaar voor gezorgd dat zij niet in haar studiestad Amsterdam kon wonen. Dit heeft ook zijn weerslag op haar toekomstplannen als koningin. Driekwart van de Nederlanders zou er begrip voor hebben als Amalia geen koningin wil worden vanwege aanhoudende bedreigingen. Vooral ouderen (81 procent) zouden deze beslissing snappen, maar ook de meerderheid van de jongeren (65 procent) heeft daar begrip voor.

Amalia opnieuw laten verhuizen naar Amsterdam en een normaal studentenleven laten leiden is geen gemakkelijke taak na d ebedreigingen, maar wellicht wel noodzakelijk. Volgens 43 procent van de ondervraagden moet de overheid Amalia koste wat het kost beveiligen zodat zij een ‘studentenleven’ kan leiden in Amsterdam, terwijl 23 procent het daar niet mee eens is.

De Rijksvoorlichtingsdienst, de politie en het Openbaar Ministerie hebben geen uitspraken gedaan over de beveiliging van de prinses van Oranje. Koning Willem-Alexander heeft wel aangegeven dat de situatie rondom Amalia het gezin zwaar valt, maar dat zij als gezin sterk zijn en de situatie met elkaar goed oplossen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beetje naïef om te denken dat een prinses met een miljoenen vermogen en zwaar geprofileerd een ” normaal leven kan leiden al iedere gewone burger in een studentenhuis notabene. Schaf het Konings huis af geef ze een paar ton mee , de rest , de paleizen ec is van het Nederlandse volk

Nee een normaal leven misschien niet maar dat betekend niet dat je net zoals de gewone burger bedreigt moet worden. Omdat je anders bent. Omdat jij vind dat het hele koningshuis op moet zouten. Dat betekent voor mij dat mensen die anders zijn dan jij wel opgeblazen mag worden.

Wat voor en tiep ben je eigenlijk.

Wat domme praat toch vertel jij toch , of je nu een gewone burger bent of prinses iedereen heeft recht op een normaal leven of studenten tijd zonder bedreigingen. Het is erg als jong meisje dat ze haar land moet ontvluchten om zich veilig te voelen . Het is schandalig zoals U spreekt. Waar je geboren word of wie je ouders zijn kun je niet kiezen . Op dit meisje haar schouders ligt al haar hele leven een druk , alles wat ze doet wordt in de pers uitvergroot en dit haar hele leven lang. En als u het misschien zou vergeten , het koningshuis heeft wel degelijk een functie het zijn de ambassadeurs van het land , overal waar ze komen in het buitenland gaan de deuren open en worden er kontakten gelegt voor werk zodat mensen in Nederland werk hebben. Maar zover denkt jij waarschijnlijk niet.

Schandalig dat Amalia niet vrij kan leven in ons land. Die kinderen moeten kunnen genieten, net als andere kinderen.

Laat de prinsessen gewoon hun ding doen
Het zijn ook kinderen net als onze kindren

Wat een ellende voor Amalia, haar ouders en zussen.
Waarom???