Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Jan Slagter haalt uit naar Eva Jinek


Eva verdient nu een miljoen euro per jaar bij RTL. Bij de publieke omroep was dat net geen twee ton per jaar een flink verschil dus. Daarvoor moet ze wel leveren en RTL wil dan ook hoge kijkcijfers zien. Helaas wordt Eva haar talkshow verpulverd door haar concurrenten.

Daarnaast werkt Eva maar 6 maanden per jaar aan haar talkshow. De rest van het jaar heeft ze vakantie en neemt Beau van Erven Dorens het van haar over. Bizar als je bedenkt hoeveel ze betaald krijgt. De mannen van Vandaag Inside, Arjan Lubach en de presentatoren van Op1 moeten het met veel minder salaris doen en doen het beter qua kijkcijfers. De dagen van Eva als dé talkshowkoningin lijken dan ook geteld.

Jan Slagter de baas van omroep MAX weet wel waarom de talkshow van Eva Jinek het zo slecht doet. In een interview met het FD laat Jan zijn visie erop los.

Jan:

“Ik vind Op1 onderscheidend en veel journalistieker dan de rest. De komst van Sven Kockelmann versterkt het nog eens. Eva Jinek heeft de mix Frans Bauer naast Mark Rutte. Dat zul je bij ons minder zien. En zij heeft meer ‘moetjes’: nieuwe RTL-programma’s die gepromoot moeten worden.”

Volgens Jan moet Eva dus veel ‘moetjes’ doen qua gasten en steekt ze er daarom journalistiek gezien niet bovenuit. De RTL Nieuws-presentator Peter van Zadelhoff heeft inmiddels woedend gereageerd op de uitspraak van Jan. Hij vraagt zich af op welke cijfers Jan Slagter zich baseert.

Voor RTL lijkt het beter als ze het contract van Eva Jinek niet zullen verlengen. Dit bespaard ze een enorm salaris van 1 miljoen euro en daarnaast doen Beau en Humberto Tan het niet veel slechter dan Eva als zij te zien zijn als talkshow host. Sterker nog ze doen het vaak zelfs beter qua kijkcijfers.

Dan zal Eva als enige optie nog terug naar de publieke omroep kunnen. Want SBS6 zal Eva niet overnemen ze doen het nu hartstikke goed met hun eigen talkshow Vandaag Inside. De vraag is dan wel of Eva een eigen talkshow zal krijgen bij de publieke omroep. Het lijkt er niet op dat ze al de Op 1 presentatoren zullen ontslaan voor Eva. Wellicht dat Eva dan ook gewoon één van de vele Op1 presentatoren wordt. Of ze kan Khalid & Sophie gaan vervangen op de vooravond.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik vind jan slagter een misselijke vent haal die maar van de televisie af mis je niks aan

Jan Slagter weet wel hoe het precies allemaal zit. Juist van deze soort mensen zijn er veel te weinig. Hij heeft het hart op de goede plaats. Ik mag hem wel.

Nu Debra, die man is gewoon eerlijk en recht voor zijn raap. Ik wou dat er meer waren, die het hart op de juiste plaats hebben. En jij ka n toch gewoon naar shownieuws kijken?

Waarom zou Eva terug mogen bij publieke omroep?
Er zijn geen speciale vacatures geopend voor mislukte RTL presentatoren!
Bovendien ze was niet tevreden met haar baan en ging weg en van de meeste kijkers mag ze ook weg blijven, niemand zit op haar te wachten.

Belachelijk dat ze maar een half jaar aanwezig is voor 1.4 miljoen per jaar. Het is een verwend nest die denkt dat ze zo geweldig is. Ze moet is een keer echt gaan werken. Weet ze wat dat is.

Ik vind Jinek.
Ook helemaal niks.
Zij kom veel met al te veel oude .wat al geweest is.p

Jinek is de enige echte talkshow, met Roelof er bij is een
goede zet. Dat Op1 beter in de kijkcijfer top 25 staat , komt niet dat het programma voor de kijker interessant is, nee deze kijkers, allemaal boven de 70 jaar, “ blijven hangen”