Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Bijna opgegeten: Merel Ek’s doodsangst tussen de gorilla’s in Rwanda


merel

De drukte van de politieke arena ruilen voor de wildernis van Rwanda leek een uitgelezen kans voor politiek verslaggeefster Merel Ek om eindelijk wat rust te vinden. Maar haar reis draaide uit op een avontuur dat ze niet snel zal vergeten. Merel die recent nog de hectiek van de verkiezingen en formatie achter zich liet had bijna een hoofdrol in een waar overlevingsdrama gespeeld.

Terwijl de politieke arena in Den Haag voor Merel nauwelijks nog verrassingen biedt was het in Rwanda een ander verhaal. Ze stond oog in oog met een groep gorilla’s die haar de stuipen op het lijf joegen. Het moment was zo intens dat Merel even dacht het avontuur niet na te kunnen vertellen. “Ze is achtervolgd door een aap, heb ik gehoord,” deelde Johan Derksen in de uitzending van ‘Vandaag Inside’.

Hélène Hendriks bevestigde het griezelige voorval: “Ja, door een groep gorilla’s.” Dit nieuws schokte zelfs Wilfred Genee, die verbaasd vroeg: “Echt waar?”

Hoewel er geen beelden zijn van de achtervolging bevestigde Merel zelf aan Hélène dat ze daadwerkelijk heeft moeten vluchten voor haar leven. Gelukkig liep alles goed af en kon Merel naderhand genieten van een welverdiend glas wijn wat ze deelde op Instagram.

Wilfred Genee kon zijn verbazing niet onderdrukken over de omstandigheden: “Maar daar gaan al die vluchtelingen die daarheen gestuurd worden ook mee te maken krijgen? Dat ze steeds door apen achtervolgd worden? Wat een leven, man, lijkt me dat. Verschrikkelijk allemaal.”

Het bezoek aan de berggorilla’s in het Volcanoes National Park is niet voor de zwakkeren onder ons en komt met een stevig prijskaartje van 1.500 dollar. Onder begeleiding van een ervaren gids mogen toeristen een uur lang deze majestueuze dieren observeren iets wat over het algemeen als veilig wordt beschouwd.

Ondanks de angstaanjagende ervaring lijkt Merel Ek de schrik goed te hebben verwerkt. Haar avontuur in Rwanda was zeker meer dan zomaar een vakantie – het was een overlevingstocht die ze niet snel zal vergeten.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoezo bijna opgegeten? Gorilla’s zijn vegetariër.
Wel bij de les blijven Loes😉

Stel je niet zo aan, zeikwijffie🤢