Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws, Wendy van Dijk

Wendy van Dijk neemt een heel drastisch besluit


Wendy-van-Dijk

De klok tikt genadeloos voor Wendy van Dijk wiens lucratieve deal met SBS 6 op zijn einde loopt. Na een reeks teleurstellende shows staat Wendy voor een kruispunt in haar carrière nu ze te maken krijgt met een potentiële inkrimping van haar salaris. Dit terwijl ze juist nu haar kans op een glorieuze comeback heeft moeten laten schieten.

Wendy stond op de planning om te schitteren in de comeback van de legendarische serie Medisch Centrum West. Echter door persoonlijke omstandigheden – de ziekte van haar dochter – heeft ze deze rol noodgedwongen naast zich neergelegd. Een beslissing die hoewel begrijpelijk en noodzakelijk haar carrière niet bepaald ten goede komt.

De speculaties rondom de toekomst van haar contract zijn het gesprek van de dag. “Het contract van Wendy loopt in juni af en de onderhandelingen over een verlenging moeten nu starten, wil er een kans zijn op continuïteit,” vermeldt Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, in haar podcast Tina’s TV Update.

Met een huidig jaarsalaris dat de geruchtenmolen plaatst op maar liefst 1,4 miljoen euro staat Wendy voor een forse terugval in inkomsten. “In de huidige televisiemarkt, waar zelfs grote namen als Gerard Joling en Ruben Nicolai niet aan dergelijke bedragen komen is het onwaarschijnlijk dat Wendy haar huidige salaris kan behouden,” licht Nijkamp toe.

De industrie is veranderd; het zijn niet langer de sterren die shows dragen, maar de formats zelf. Dit zet extra druk op Wendy’s schouders die zich nu in een onzekere periode bevindt waarin haar toekomst bij de zender op het spel staat. Het belooft een spannende tijd te worden voor Wendy van Dijk, waarbij de vraag niet alleen is of haar contract verlengd wordt maar tegen welke prijs.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En welk drastisch besluit heeft ze nou genomen ?
Het bericht dat ze die rol afwees in verband met haar dochter, is al heel lang geleden.

Wendy van Dijk komt nu in een fase, dat ze niet meer de baantjes voor het oprapen had zoals toen ze nog jong(er) was. De presentatrice wist precies hoe het ging op de ‘Gooise Matras’. Dat resulteerde natuurlijk ook in het feit, dat zij ontelbare vriendjes ‘versleten’ heeft. De bekendste waren Xander de Buissonne, Chris Zeegers en Eljard Galjaard.
Nu wordt het echter steeds moeilijker om haar wapen (tussen haar benen) in te zetten om een leuke functie in omroepland te verkrijgen.