Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Is dit het einde van Merel Ek bij Vandaag Inside? Johan en René zijn haar zat


merel

In de wereld van tv-talkshows is niets zo smakelijk als een vurige controverse, en bij Vandaag Inside is het weer raak. Merel Ek de vurige politiek verslaggeefster zit er helemaal doorheen na de ongelukkige uitspraak van Johan Derksen over politicus Habtamu de Hoop. “Hij is toch geen Fries,” had Johan geroepen, verwijzend naar Habtamu’s huidskleur. Merel kon haar ontzetting niet verbergen en heeft naar eigen zeggen een week lang geen oog dichtgedaan.

René van der Gijp kon het tijdens de uitzending niet laten om scherp uit de hoek te komen: “Waarom ben je überhaupt gekomen als het je zo hoog zit?!” Een sentiment dat Johan Derksen lijkt te delen, want hij heeft het helemaal gehad met de politiek verslaggeefster.

Wilfred Genee probeerde de gemoederen nog te sussen: “Het is juist de bedoeling van dit programma dat iedereen zijn mening kan uiten, toch?” Maar Johan was onverbiddelijk in zijn weerwoord. “Dat Merel zich wil opwerpen als mijn morele kompas, daar zit ik echt niet op te wachten,” snerpte hij terug.

De discussie escaleerde snel toen Johan Merel betichtte van jeugdig onverstand: “Dat hele gedoe, ze maakt het veel te groot. Niemand ligt daar toch nachten van wakker?”

Zelfs de gasten aan tafel, waaronder Valentijn Driessen, mengden zich in de discussie en schaarden zich achter Johan. “Zo’n groot punt maak je toch niet van een ongelukkige uitspraak? Dat is de emotie van het moment, meer niet.”

Om de kwestie nog wat extra peper te geven, kon René het niet laten om een sneer te geven naar Merel’s persoonlijke leven: “Misschien ligt het probleem wel bij een snurkende partner thuis?”

Terwijl de heren het afdoen als onzin van de ‘havermelkelite’, blijft Merel standvastig in haar beleving. De kloof tussen de generaties en de percepties van wat gepast is in de media lijkt alleen maar groter te worden. En in de ogen van Johan? “Nou, het is gewoon een beetje het geleuter van een blaag.”

In de wandelgangen horen wij dat Merel net als Pieter Cobelens niet meer welkom is en langzaam naar de achteruitgang wordt gebonjourd bij het programma.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Snap ik helemaal, op het moment suprême haar mond houden & dagen later nog eens als een schooljuffrouw iemand de les lezen.
Ook vind ik haar sowieso altijd sjaggi en kattig. Ook op grapjes weet ze nooit hoe te reageren, dan trekt ze een kop als een oorwurm.🤪