Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

René van der Gijp verliest Geduld met Merel Ek: ‘Waarom ben je hier nog, blijf thuis!


merel

De uitspraak die Johan Derksen deed over politicus Habtamu de Hoop hebben voor veel opschudding gezorgd. Derksen’s opvatting dat Habtamu “geen echte Fries” zou zijn vanwege zijn huidskleur, leidde tot een golf van verontwaardiging zowel binnen als buiten de studio. Hoewel de mediafurore rondom deze uitspraken al enigszins is geluwd, blijft het onderwerp een heet hangijzer voor politiek verslaggeefster Merel Ek.

Merel zat zichtbaar aangeslagen in de studio haar gezicht een open boek van teleurstelling en frustratie. Ze was zelf aanwezig toen de controversiële uitspraken werden gedaan en bekende live op televisie dat ze zich enorm schuldig voelde over haar gebrek aan interventie: “Ik was erbij natuurlijk. Ik voelde me wel kut. In tegenstelling tot jullie zat ik die avond wél met een knoop in mijn maag in de auto.”

De discussie in de auto na de show draaide om zelfverwijt en de gemiste kans om direct in te grijpen, wat haar de rest van de week zwaar viel. Dit werd door René van der Gijp met enig sarcasme ontvangen. “Ben je er de hele week al kapot van? Jezus meid, dat je nog gekomen bent vanavond. Had lekker thuisgebleven. Lekker op de bank liggen,” sneerde hij, wat het verschil in perceptie binnen het team benadrukte.

Hélène Hendriks, die ook aan tafel zat, sprak zich uit tegen de uitspraken van Derksen en noemde het een “groot verbaal ongeluk.” Ze legde uit hoe ze zelf had gereageerd als ze in zo’n situatie verzeild was geraakt, wat impliceerde dat excuses op zijn plaats waren geweest.

Johan Derksen bleef echter onvermurwbaar en benadrukte dat hij zijn woorden niet racistisch bedoeld had en daarom geen excuses zou aanbieden. “Nou, laat ik je uit de droom helpen: ik heb het niet racistisch bedoeld, dus ik kan ook geen sorry zeggen, en ik verdom het ook,” verklaarde hij stellig, wat de discussie alleen maar verder deed oplaaien.

Merel probeerde nog tevergeefs, om Johan de ernst van de situatie te laten inzien door de vergelijking met het per ongeluk op iemands teen staan aan te halen, maar Derksen was niet te bewegen. “Laat ik je nou één ding meegeven met mijn levenservaring: probeer iemand van 75 niet her op te voeden,” sloot hij het gesprek af, waarmee hij een einde maakte aan de discussie, maar niet aan de controverse.

René sloot de show af met een cynische opmerking over hoe ook hij nu waarschijnlijk een zwaar weekend tegemoet zou gaan, een sentiment dat de gespannen sfeer en de verdeeldheid binnen het team onderstreepte. Ondanks de grappen die nog werden gemaakt, was duidelijk dat de uitspraken van Derksen diepe sporen hadden nagelaten, niet alleen bij de kijkers maar ook bij de mensen aan tafel.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Idd wel laf in het programma niks zeggen. En achteraf als het een rel wordt ineens stelling nemen.

Ik lees dat Albert van der Linde er ook problemen mee heeft achteraf en niets gezegd heeft,ben benieuwd hoe grootbek Gijp hier op reageert. Albert heeft gezegd zogauw hij daar weer is ze daar op zal aanspreken.

Wat een schijnheilig type die Albert. Eerst stond hij er helemaal achter & vond hij iedereen zeiken.
En nu ineens van mening veranderen.
Loser!

Laatst bewerkt op 14 dagen geleden door Julia

Opzouten idd met die schijnheil!

Die Gijp kan beter zelf thuisblijven. Wat een vervelend iemand altijd om zijn eigen smerigheid lachen. Hoeveel drinkt ie op een avond,en heeft hij een chauffeur bij zich.. Dat hij overal voor een hoop geld uitgenodigd word en daar nog mensen op afkomen.

Boycotten moeten ze haar! Nu haar collega Sam wel stelling nam, voelt zij zich ineens ook verplicht.
Komt heel onoprecht over!

Helemaal mee eens een x … weg met dat deugmeisje.
Eerst alles okay vinden & nu alsnog precies zeggen wat de buitenwereld wil horen.
Komt absoluut niet oprecht over!

Laatst bewerkt op 15 dagen geleden door Julia