Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

René van der Gijp heeft bloedbonje met arrogante Sam Hagens


rene-gijp

De meest recente rel rond Johan Derksen heeft verrassend weinig impact gehad op de kijkcijfers. Ditmaal was het Johan Derksen die zich in de voet schoot met onhandige uitspraken over politicus Habtamu de Hoop, maar anders dan voorgaande keren, bleven de kijkcijfers van Vandaag Inside opvallend stabiel.

Te midden van dit alles staat René van der Gijp onverstoord door de controverse, vastberaden naast Derksen. Sam Hagens hun politiek verslaggever eiste echter excuses wat bij Gijp tot grote irritatie leidde. “Ik ben allergisch voor belerend toegesproken te worden, ja. Daar ben ik echt allergisch voor,” verklaarde een zichtbaar geïrriteerde Gijp gisterenavond. Het lijkt erop dat binnen het team van Vandaag Inside niet iedereen het eens is over hoe met de situatie om te gaan en dat René, Sam niet meer kan luchten. Ook Johan schijnt niet blij te zijn met hoe Sam tegen hem sprak en als Johan iemand niet meer in de show wil hebben dan gebeurd dat ook.

Ook Merel Ek een collega van Sam bleef opmerkelijk stil tijdens de uitzending waarin de bewuste uitspraken werden gedaan. Lilian Marijnissen onthult dat Merel daar achteraf spijt van heeft. “Het ging zo snel, maar het kan gewoon niet,” zou Merel hebben toegegeven.

Ondertussen blijft Wilfred Genee kalm onder de ophef. Hij is van mening dat de uitspraken van Derksen niet racistisch bedoeld waren al erkent hij dat ze wel zo opgevat kunnen worden. “Eigenlijk niet, als ik heel eerlijk ben. Maar wat Lilian ook zegt: ook als je het niet racistisch bedoelt, kan het nog wel racistisch zijn. Daar zit op zich wel wat in,” aldus Genee.

De discussie over racisme en de verantwoordelijkheid van publieke figuren blijft een hete aardappel in de Nederlandse media, maar Vandaag Inside lijkt deze keer te ontsnappen aan een kijkcijferdip. René met zijn typische directheid sluit het onderwerp af: “Kom, laten we erover ophouden, joh, over die onzin.”

Ondertussen wordt het programma geconfronteerd met de mogelijkheid van een bezoek van Bram Moszkowicz, maar gezien zijn tanende populariteit lijkt ook dit geen garantie voor hogere kijkcijfers. “Dat is ook geen kijkcijferkanon meer, hè?” merkt René op.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Die “mannen hebben met iedereen ruzie dus daar kijkt niemand meer van op.