Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Vandaag Inside van de buis na racistische uitspraken Johan Derksen


Vandaag-Inside

In de spraakmakende arena van het Nederlandse televisielandschap heeft Johan Derksen, de ongekroonde koning van controversiële uitspraken weer eens voor opschudding gezorgd. Dit keer is het onderwerp van zijn ongefilterde kritiek PvdA-GroenLinks-Kamerlid Habtamu de Hoop die recentelijk het plan omarmde om miljoenen te investeren in de bevordering van de Friese taal. Met vuur en vlam verdedigde De Hoop dit initiatief voor de camera’s van Hart van Nederland, maar Derksen ziet dit allesbehalve zitten.

“Iemand die in Friesland geboren is, heeft het recht om daar zo over te praten. Hij is toch geen Fries? Kom op, zeg! Waar gaat het over! Ik ben toch ook geen Surinamer?” aldus Derksen een opmerking die bij velen in het verkeerde keelgat schoot. De studio werd gevuld met gelach, maar buiten de muren van de uitzending was de stemming allesbehalve vrolijk.

De digitale wereld explodeerde met kritiek op Derksen’s woorden. Van mediaondernemer Erik de Vlieger tot Telegraaf-ster Pim Sedee, de reacties variëren van ontzetting tot regelrechte verontwaardiging. “Ouwe opa Derksen is een beetje blijven hangen in de tijd van zwartwit teevee geloof ik. Manmanman,” sneerde Sedee.

Maar het vuur van de kritiek richt zich niet alleen op Derksen. Wilfred Genee, bekend om zijn rol als de moderator die af en toe “op de rem trapt”, wordt beschuldigd van het spelen van een “glibberige act”, essentieel voor het verdienmodel van het programma. Journalisten en kijkers uiten hun frustratie over het feit dat niemand aan tafel Derksen werkelijk ter verantwoording roept.

“Precies. Ze volgen het script. ‘Jongens, we hebben een klein dipje in de kijkcijfers, gooi er maar weer even wat racistische drek in.’ Iedereen die daar zit werkt er aan mee en krijgt er goed voor betaald,” aldus onderzoeksjournaliste Kim van Keken.

Zelfs de gastheer van de avond Albert Verlinde en Merel Ek de journalist die het oorspronkelijke interview met De Hoop voerde worden niet gespaard. Hun stilzwijgen en lachjes worden gezien als medeplichtigheid aan de verspreiding van Derksen’s “racistische drek”. De vraag is verdwijnt Vandaag Inside weer van de buis na de zoveelste rel? Alleen de tijd zal het leren.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het gaat inderdaad tijd worden dat die ouwe gek van tv gehaald wordt, hij is echt steeds gekker aan het worden om maar aandacht te krijgen. Zielig oud mannetje.

Je hebt helemaal gelijk Simon , Derksen gaat veel te ver🤬 met zijn geraaskal.

Ik geef hem wel gelijk om te zeggen dat het in deze ellendige tijd niet kan 18 miljoen gaan te besteden om de Friese taal te behouden. Zoveel geld kan volgens mij echt wel beter worden gebruikt!!!

Ben het volkomen met je eens Simon .Deze oude gek denkt dat hij alles maar kan zeggen.De man vindt zichzelf geweldig maar is zoiets van onbeschoft .Rasistisch,anti semitisch en de andere aan tafel zwijgen want het interesseert hem niet wat men over hem zegt hij.
Gijp is niet veel beter

Gelijk heb je en Gijp heeft het verstand van een mug, die is net zo erg, hetzelfde geldt voor Albert Verlinde, ook zo een die zo nodig in de belangstelling wil staan, maakt niet uit hoe.

Vroeger was er vrijheid van meningsuiting in NL.
En stond het bekend als een tolerant land.
Tegenwoordig kan niks meer & wordt alles uit zijn verband gerukt.
En wordt van elke mug een olifant.
Walgelijk!