Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Pak je zonnebrand: Zonnig weekend voor de boeg, Maar koning winter ligt op de loer


zomer

Dit weekend gaat de lente in volle glorie losbarsten met temperaturen die ons eindelijk uit onze winterse cocon lokken. Maar let op, want de weergoden lijken ons slechts een vluchtige glimp van de lente te gunnen voordat ze ons weer terugduwen in de armen van Koning Winter. “Vooral vanaf vrijdagmiddag – als veel mensen aan hun weekend beginnen – gaat de zon flink schijnen,” verklapt Weeronline ons. Met zonkracht 4 tot 5 is het tijd om de zonnebrandcrème van onder het stof te halen en je huid te beschermen tegen de verraderlijk sterke voorjaarszon.

Vrijdag swingen de temperaturen tussen een comfortabele 17 tot 19 graden en in het zuidoosten flirt het kwik zelfs met de 21 graden. De Wadden houden het bescheiden met 14 graden, maar laten we eerlijk zijn, na maanden van kou voelt dat als een warme omhelzing van Moeder Natuur.

De ware ster van dit weekend wordt echter zaterdag een dag die belooft het hoogtepunt van deze lente-intermezzo te worden. “Een heerlijke dag met zonnige perioden en wat bewolking,” aldus de weervoorspellers. Temperaturen lopen op tot 22 graden in het zuidoosten, terwijl een matige zuidwestenwind zorgt voor een frisse bries aan de kust.

Sportliefhebbers opgelet: de Amstel Gold Race en de Marathon van Rotterdam profiteren volop van deze weersomstandigheden. Droog, zonnig, en met temperaturen die ideaal zijn voor zowel wielrenners als hardlopers. Zondag koelt het af naar 12 tot 14 graden, perfect voor de marathonlopers onder ons alhoewel er later op de dag wat regen kan vallen.

Maar dan keert het tij. Na het weekend lijkt de lente ons plotseling te verlaten. De temperatuur duikelt naar een graad of 10, “vrij koud voor de tijd van het jaar,” waarschuwt Weeronline. Verwacht een mix van buien, hagel en de kans op een onweersklap allemaal begeleid door een stevige westen- tot noordwestenwind. “En dan zou je niet zeggen dat het lente is,” concludeert Weeronline met een zucht.

Zoals een oude volkswijsheid luidt: april doet wat hij wil. Geniet dus met volle teugen van dit lente-intermezzo, voordat de grillen van de natuur ons weer terugfluiten. Trek eropuit, maar houd je paraplu en winterjas binnen handbereik. Want in dit land weet je het maar nooit…

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties