Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Voedsel- en Warenautoriteit wil Jandino’s FC Kip restaurant sluiten


Jandino-Asporaat

Jandino Asporaat heeft zich gewaagd aan een avontuur in de horeca met zijn FC Kip restaurant, maar dit blijkt alles behalve een succes te zijn en nu heeft Jandino zelfs de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op zijn dak.

De hygiëne in FC Kip waar de lucht normaal gevuld zou moeten zijn met de geur van kruidige kip lijkt eerder te neigen naar de geur van verbrande autobanden. Klanten lieten hun ongenoegen blijken over de staat van de toiletten en het eten dan niet lekker was en nu alsof dat scenario nog niet pittig genoeg was heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een bezoek gebracht dat allesbehalve een staande ovatie waard was.

De NVWA normaal de stille getuige van de horeca trad naar voren met een rapport dat het daglicht zelden ziet. Volgens dit officiële document voldoet Jandino’s kiptent niet aan de culinaire wetten van het land, wat resulteerde in een onverbiddelijk ‘verbetertraject’. “Voldoet niet,” merkte de inspectie op.

Veiligheid lijkt het hete hangijzer te zijn in deze kookpot van kritiek. De NVWA stelde vragen over de kennis en kunde van de ondernemer aangaande voedselveiligheidsrisico’s en de verwerking van bederfelijke waren.

Het is een scenario dat zelfs de meest trouwe fans van FC Kip naar adem doet happen. Want wie zit er nu te wachten op een kippenboutje dat een sprintje naar het toilet veroorzaakt? FC Kip belooft op haar website gerechten met zorg en volgens de regels te bereiden, maar deze belofte lijkt nu onder een vergrootglas te liggen.

Dit ‘verbetertraject’ zet FC Kip op scherp. Mocht de kwaliteit niet opgekrikt worden dan dreigt er een scenario waarin de deuren van deze kiptent misschien wel definitief gesloten worden. “De NVWA heeft vaker ernstige overtredingen geconstateerd,” luidt de waarschuwing. Een toekomstbeeld dat Jandino ongetwijfeld koste wat kost wil vermijden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is prima,als het zo’n vieze boel is dan zal men die tent sluiten wie of welke persoon die zaak beheert
Waarom is hij er eigenlijk mee begonnen?

Warenwet rukt voor iedere anonieme tip uit, of het nou een restaurant is, of cosmetica. En, ze vinden altijd wel iets. Eigenlijk zouden ze moeten stoppen met de mogelijkheid om anoniem een tip te geven. Tenzij het echt onhygiënisch is, zoals nu waarschijnlijk bij Jandino het geval is, en destijds met de familie Rutten / Polopos die zeepjes in de keuken stonden te maken, en pepertjes en kruiden door olijfolie stonden te rommelen, met als gevolg lange zwarte haren die erin zwermden als je iets bestelde. Dan is het een ander verhaal. Als je iets met eten doet moet je zeker zorgen dat je hygiënisch werkt, voor je het weet worden er mensen serieus ziek, zeker met kip.