Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Het gaat sneeuwen en vriezen, lenteweer verdwijnt als sneeuw voor de zon


sneeuw

Het lijkt erop dat we onze winterjassen nog niet naar de zolder kunnen verbannen. In een bizarre wending waarschuwen de meteorologen ons voor een koude verrassing die rechtstreeks uit de poolstreken lijkt te komen. Berend van Straaten van Weeronline, en Reinier van den Berg van RTL twee vooraanstaande weermannen, onthullen een scenario dat velen van ons zou kunnen doen rillen. “Vorst én sneeuw,” kondigen ze aan.

Volgens de laatste berekeningen van het Europese weermodel ECMWF, zou de thermometer een duik kunnen nemen rond 15 en 16 april. Van Straaten, onze gids door deze ijzige prognose, benadrukt echter de “flinke onzekerheid” die nog steeds in de lucht hangt. “Het gaat koud worden, dat staat vast. Maar de vraag of we gaan schaatsen door de straten of dat we het slechts met wat natte sneeuw moeten doen, blijft onbeantwoord.”

De meteorologen schetsen een toekomst waarin de lente lijkt te stagneren, een scenario waarin april zijn reputatie van grilligheid waarmaakt. “Wat we in maart maartse buien noemen, hebben we in april ook,” legt Van Straaten uit, terwijl hij ons voorbereidt op dagen die meer aan winter dan aan lente doen denken.

En terwijl we ons nog bijkomen van de warmste 6 april ooit gemeten, met temperaturen die de zomerse grens van 25 graden aantikten brengt Van den Berg ons terug naar de realiteit met een nuchtere observatie: “De warmte is veel meer een uitzondering dan kou.” Hij adviseert fruittelers alvast maatregelen te treffen tegen de verwachte nachtvorst, een fenomeen dat desastreuze gevolgen kan hebben voor de prille fruitteelt.

Dus, terwijl we ons mentaal voorbereiden op een plotse terugkeer van koning Winter, lijkt de boodschap duidelijk: houd die winteraccessoires nog maar even bij de hand. “Soms kan er nog nachtvorst tot en met 15 mei,” waarschuwt Van den Berg. Het lijkt erop dat de natuur nog niet klaar is om ons een stabiele lente te gunnen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een opwarming toch weer , van de aarde. Dat het warmer wordt, is allemaal gemanipuleerd.

🤣🤣🤣

Welke opwarming?!?🙄😆
Geloof toch niet alle fake verhaaltjes.😂