Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Alarmfase Rood: Heftige onweersbuien overrompelen Nederland vandaag


onweer

Buckle up Nederland. Vandaag genieten we nog van stralend zonlicht en zomerse temperaturen, maar houd je parasol én je paraplu bij de hand, want er komen buien aan. Zoals het echte Nederland betaamt krijgen we te maken met een weersomslag die je niet wilt missen.

De dag begint vandaag met heerlijk zonnig weer en temperaturen die oplopen tot een zwoele 26 graden in het oosten en noordoosten van het land. Elders variëren de temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Echter wie aan de westkust verblijft zal merken dat het kwik daar in de middag al snel begint te dalen met temperaturen die zakken naar een frissere 12 tot 16 graden.

In de loop van de middag beginnen de eerste tekenen van verandering zichtbaar te worden. In het oosten en zuidoosten van het land zien we stapelwolken opdoemen die tegen het einde van de middag uitgroeien tot volwaardige regen- en onweersbuien. Deze zullen zich een weg banen over het hele land.

De avond brengt ons nog meer spektakel. Vanuit het zuidoosten trekken krachtige onweersbuien het land over met een piek in Brabant en Limburg. Verwacht hagel hevige windstoten en lokaal veel neerslag. Het noorden en noordoosten van het land houden het echter langer droog en zonnig met temperaturen die tot laat in de avond boven de 20 graden blijven.

Na de warme dagen zet morgen een duidelijke afkoeling in. Met temperaturen die niet veel hoger uitkomen dan 15 graden wordt het een koele dag met vooral in het midden en zuiden regenachtig weer. In de namiddag klaart het vanuit het zuidoosten op en voor zonsondergang kan het zonnetje nog even doorbreken.

Dit weekend start zonnig met droog weer op zaterdag en lichte bewolking later op de dag. Zondag, Bevrijdingsdag, belooft overwegend droog te blijven met enkele regenbuien, maar geen zorgen: het wordt geen totale wasbeurt. Geniet van flinke droge perioden en temperaturen rond de 17 graden.

Dus, terwijl je geniet van de zon, vergeet niet je voor te bereiden op de storm. Het Nederlandse weer houdt ons immers graag op onze tenen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nu schijnt het zonnetje en straks…dat zien we dan wel weer😎

Ik lig al onder mijn bed .
Zal wel weer een natte wind in mijn onderbroek worden.