Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Onverwachte koude temperaturen rond vriespunt: Het is weer tijd voor je Winterjas


regen

De illusie van een zonnig lente-intermezzo is bruut verstoord. Na een glorieuze zaterdag met terrasjesweer moeten we dit weekend de terrasstoelen weer verruilen voor dekens en dikke jassen. De thermometer zal de komende dagen amper de 10 graden aantikken een frisse tegenvaller zo midden in de lente.

Meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline waarschuwt ons: “Een ongenadige noordenwind sleept koude luchtmassa’s ons land binnen waardoor we terugvallen naar temperaturen die we normaal in de herfst verwachten. Waar we eind april eigenlijk zouden moeten flaneren in zomerjas moeten de winterjassen uit de mottenballen.”

Maar houd je sjaals en handschoenen bij de hand, want de koude lucht brengt meer dan een lage gevoelstemperatuur. “Nachtvorst maakt zijn opwachting en zal vooral in het oosten van het land merkbaar zijn. Aankomende nachten dalen de temperaturen naar het vriespunt”, vervolgt Willemsen. Deze late vorst is een vloek voor elke tuinliefhebber en een regelrechte ramp voor fruittelers wiens bomen al vol bloesems staan.

Voor de groene vingers onder ons geldt een spoedadvies: neem maatregelen. “Verplaats kwetsbare planten naar binnen of dek ze af. Het is nu of nooit, anders veranderen jouw zorgvuldig gekweekte zomerbloeiers in ijsbloemen”, waarschuwt Willemsen.

Toch is er een lichtpuntje aan de koude horizon. “De heldere nachten betekenen vaak zonnige dagen. Zondag laat de zon zich volop zien, wat het leed van de kille wind enigszins verzacht.”

Voor velen was het uitkijken naar Koningsdag met de warmte van vorig weekend nog in gedachten. Helaas de plannen voor buitenspelen zijn voor veel basisscholen al in het water gevallen. Maar niet alles is verloren, volgens Willemsen: “Koningsdag wordt geen herhaling van vorige week, maar met ongeveer 16 graden en af en toe een zonnetje is het goed toeven buiten, mits goed aangekleed.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Winterjas is nog helemaal niet uitgeweest met ditzelfde baggerweer al 7 maanden