Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Guido Weijers beschuldigd van wangedrag met jonge meisjes


Guido-Weijers

Yvonne Coldeweijer deed vorig jaar juni de entertainmentwereld op zijn grondvesten schudden met een heftige scoop over Guido Weijers die zo explosief was dat het de carrière van de cabaretier aan flarden leek te scheuren, vergelijkbaar met de val van Marco Borsato. Toen Weijers weigerde te reageren op haar vragen bestempelde ze hem zonder aarzelen als een ‘vuile hond’. En hoewel de tijd verder tikt blijft deze saga onopgelost smeulen op de achtergrond.

Yvonne inmiddels een bevalling rijker heeft de kwestie Weijers echter niet aan de kant geschoven. De dreiging die in de lucht hing rond de cabaretier blijft een donkere wolk boven zijn hoofd. “Omdat de dingen die hij vroeger heeft gedaan ernstige gevolgen kunnen hebben voor hem, wanneer dat naar buiten komt,” verklaart Yvonne op haar kanaal, suggererend dat er nog altijd een zwaard van Damocles boven Weijers’ hoofd hangt.

Het verhaal neemt een duistere wending met beschuldigingen van vermeende ongepaste contacten met jonge meiden een verhaal zo beladen dat zelfs de mainstream media terughoudend zijn het over te nemen zonder onweerlegbaar bewijs. Yvonne, echter, laat zich niet weerhouden en deelt op haar kanaal verhalen van jonge soms minderjarige meisjes waarmee Weijers ongepast contact heeft gehad.

De term ‘creep’ valt meerdere malen in Yvonnes verhalen die suggereren dat er meer gevallen zijn waarbij de situatie een nog sinistere wending nam. “Er zijn soortgelijke verhalen bij mij bekend, waarbij er wél meer is gebeurd. Daar ben ik nog mee bezig,” onthult Yvonne, waarmee ze aangeeft dat dit verhaal nog lang niet ten einde is.

De strategie van zwijgen vaak toegepast door BN’ers in het oog van de storm, lijkt in dit geval Weijers’ reddingsboei. Ondanks meerdere pogingen van Yvonne om wederhoor te krijgen, blijft de cabaretier de deur naar communicatie gesloten houden. Een tactiek die hem, tot nu toe wellicht heeft beschermd tegen de volle kracht van de media-aandacht.

Maar Yvonne Coldeweijer laat in ieder geval al het volgende los:

“Hij sprak bijvoorbeeld af met 12/13-jarigen. Ik heb een dame gesproken die vertelde dat ze 15 jaar geleden, toen ze nog 13 was, met haar ouders naar een voorstelling van hem ging. In de zaal vroeg hij wie de jongste was vandaag. Het meisje stak haar vinger op en vond het helemaal cool dat ze na de show met hem op de foto mocht. Wekenlang hebben ze gechat. Hij wilde met haar afspraken want hij had als hobby fotografie en wilde haar fotograferen.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

oproerkraaier

Hij is niet meer zo grappig, dus misschien klopt het wel.