Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Niemand wil haar: Jutta Leerdam te arrogant voor elk schaats team


jutta-leerdam

In een opvallende wending in haar carrière heeft Jutta Leerdam deze week aangekondigd dat zij niet langer de kleuren van schaatsteam Jumbo-Visma zal verdedigen. De details rond haar vertrek zijn nog vaag, maar duidelijk is dat er verschillende lezingen zijn over hoe de wegen van Leerdam en haar team zich hebben gescheiden. “Ik wilde even laten weten dat ik komend seizoen niet in het geel zal schaatsen. Ik heb op dit moment in mijn carrière iets anders nodig,” verklaarde Jutta, verwijzend naar de behoefte aan een nieuwe richting slechts twee jaar voor de Olympische Spelen.

Jutta’s besluit volgde op enkele moeilijke weken van overweging. “Ik heb echter altijd mijn gevoel, instinct en hart gevolgd en weet wat ik hierna wil doen. Ik wil de sponsors bedanken al mijn coaches en vooral Jac al mijn fysio’s, mijn teamgenoten. Ik heb een geweldige tijd gehad met jullie. Het is tijd voor iets anders,” voegde ze eraan toe. Toch beweert Jumbo-Visma dat zij zelf het contract hebben beëindigd, een punt dat Jutta bestempelt als ‘damage control, jammer en respectloos’.

Het vertrek van Jutta roept vragen op over haar toekomst. Zonder een team zit ze zonder directe inkomstenbron wat haar positie op het ijs onzeker maakt. Sven Kramer een andere schaatsgigant reageerde op haar vertrek met de woorden: “Niemand is groter dan het team!” Dit suggereert dat Jutta misschien te dominant werd binnen het team of zich misschien zelfs boven hen verheven voelde.

Columnist Arjan Schouten echoot deze sentimenten door te zeggen dat Jutta een fenomeen is geworden dat mogelijk moeite zal hebben met het vinden van een nieuwe schaatsploeg. “Het traditionele schaatsleven – trainen in Thialf, een krentenbol in de kantine en snel terug naar huis – is ze al jaren ontgroeid,” stelt Schouten. Hij merkt op dat Leerdam inmiddels groter is dan alleen het schaatsen mede door de enorme media-aandacht die ze krijgt vooral met betrekking tot haar privéleven met wereldster Jake Paul.

Met zoveel speculatie over haar toekomst waaronder hints van haar partner Jake Paul over een mogelijke carrièreswitch blijft de vraag: wat is de volgende stap voor Jutta Leerdam? Is dit het einde van haar schaatscarrière of slechts een nieuw begin op een ander podium?

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties