Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Carrière Marieke Elsinga is definitief voorbij na drastisch besluit


Marieke-Elsinga

Marieke Elsinga de geliefde stem van de ochtendshow van Qmusic heeft opnieuw de harten van haar fans gestolen met de aankondiging van haar tweede zwangerschap. Slechts een jaar na de komst van haar eerste kindje, wacht Marieke en haar luisteraars opnieuw een periode van afwezigheid.

Terwijl Mattie Valk haar trouwe co-host, zich opmaakt om de ochtendshow solo te bestieren echoën de woorden van Patrick Kicken Nederlands meest gerenommeerde radiocolumnist door de gangen van de radiowereld. Met een scherp oog voor de balans tussen carrière en moederschap, voorspelt Kicken dat Mariekes keuze voor het moederschap wellicht de deur naar de radio definitief achter haar sluit. “Ze wordt voor de tweede keer in korte tijd moeder en gooit haar media- en radiocarrière daarmee definitief op slot,” analyseert hij in zijn column voor Spreekbuis.

De uitdagingen van het combineren van een veeleisende ochtendshow met de zorg voor twee jonge kinderen lijken een onoverkomelijke hindernis. Vermoeidheid, een onvermijdelijke metgezel van het jonge ouderschap had Marieke al eerder geprobeerd haar werkweek te verkorten. Kicken, die geen blad voor de mond neemt, ziet weinig ruimte voor een succesvolle terugkeer in hetzelfde tijdslot. “Dit valt niet te combineren,” stelt hij, wijzend op de slapeloze nachten en de drukte die het moederschap met zich meebrengt.

Mattie Valk, die zich wellicht al bewust is van de naderende storm, lijkt op zoek te gaan naar nieuwe sidekicks met Miljuschka Witzenhausen als mogelijke kandidaat om enige stabiliteit in de show te brengen tijdens Mariekes afwezigheid.

De suggestie van Kicken dat Marieke’s radiotoekomst wellicht in de middag ligt, of zelfs bij een andere zender zoals Radio 538, opent nieuwe deuren en mogelijkheden. De gedachte dat Dave Minneboo, de radiostrateeg, Marieke zou kunnen inlijven bij het team van Frank Dane, voedt de speculaties en dromen over de volgende stappen in haar carrière.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties