Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Catherine Keyl klapt uit de school over Pieter Omtzigt


Pieter-Omtzigt

Wie had ooit kunnen denken dat de Pieter Omtzigt ooit toegejuicht als de held van het volk nu het middelpunt zou worden van een storm van controverse? “Het is voor Catherine Keyl niet te bevatten,” zo klinken de woorden van verbijstering over de acties van Omtzigt in Den Haag, acties die de politieke arena op haar grondvesten doen schudden.

Omtzigt de man die zijn formatiepartners op een bijna theatrale wijze via een talkshow liet weten dat hij de onderhandelingstafel verlaat. “Is dit dan de man die voor de verkiezingen zo ongelooflijk bejubeld werd? Wát een teleurstelling,” verzucht Catherine Keyl bij Humberto aan tafel.

Catherine nooit verlegen om een scherpe mening deelt haar twijfels over Omtzigts capaciteit voor het premierschap. Ze schildert een beeld van een potentiële crisis: “Veronderstel nou, hè, dat hij minister-president was geworden en hij had moeten onderhandelen met Poetin… Zou hij dan ook gezegd hebben: ‘Nou, sorry, ik moet even naar Enschede, want ik ben een beetje moe’?” Een vraag die de absurditeit van de situatie benadrukt.

Harry Mens een andere speler in dit verhaal mengt zich ook in het gesprek met een even ontnuchterende kijk op Omtzigt. “Ik denk dat die man mentaal niet zo sterk is. Dat is gebleken.” De twijfel over Omtzigts mentale veerkracht hangt als een donkere wolk boven zijn politieke toekomst.

Omtzigt getekend door vermoeidheid en een recente burn-out, lijkt de belichaming van de druk die komt kijken bij het bekleden van een topfunctie. “Hij is wel een heel poosje uit de roulatie geweest,” merkt Harry op. Maar Catherine gaat nog een stap verder in haar kritiek met name over Omtzigts gebrek aan manieren een tekortkoming die zich manifesteerde in zijn communicatie met de informateur via slechts een appje.

“Ronduit schandalig,” zo klinkt het oordeel van Catherine over deze gang van zaken. In haar ogen had Omtzigt de confrontatie moeten aangaan, face-to-face, als een teken van respect en professionaliteit. In plaats daarvan koos hij voor de veilige haven van een televisiestudio. “Heel vreemd,” concludeert ze.

De oplossing? Volgens Harry zouden nieuwe verkiezingen het tij kunnen keren, met een vooruitzicht dat zowel verrassend als controversieel is. “Dan krijgt Wilders 50 zetels en de VVD 15 en dan halen we er nog een paar onderweg op en dan gaan we regeren.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Catherine heeft gelijk, Omtzigt is niet bekwaam om te regeren, met welke parij dan ook. Er is mentaal van alles mis met hem, weg lopen als het hem niet zint.
En dan bij Humberto zijn verhaal gaan doen.
Het ergste was het debat gisteren , heel die linkse kliek viel over Wilders heen, ze gaven hem de schuld van alles. Iedereen viel in herhaling met hun verwijten naar hem toe
Ik vond dat Omtzigt met al zijn rot streken er goed mee weg kwam, alleen van Carolien van de Plas, kreeg hij de volle laag.