Het laatste showbizz nieuws

Matthijs van Nieuwkerk, Shownieuws

Matthijs van Nieuwkerk op de vlucht, verlaat hij Nederland voorgoed?


matthijs

In het oog van de mediastorm waar de golven van controverse ongenadig hoog slaan heeft Matthijs van Nieuwkerk koers gezet naar veiliger oorden. Het nieuws dat RTL de langverwachte samenwerking met Van Nieuwkerk heeft gepauzeerd, sloeg in als een bom. De reden? Een reeks onthullingen over misstanden achter de schermen bij zijn vroegere programma waarbij Matthijs een medewerker bij de keel zou hebben gegrepen en een andere medewerker over de tafel zou hebben getrokken.

Matthijs besloot hierop samen met zijn vriendin Martha Riemsma Nederland t otnvluchten. Het duo koos voor een tijdelijke retraite in de stad van licht en liefde: Parijs. Een stad die voor Matthijs meer dan ooit een toevluchtsoord lijkt in een periode waarin zijn carrière en reputatie onder vuur liggen.

Weekblad Story legde het paar vast dwalend door de straten van Parijs een beeld dat meer zegt dan duizend woorden over de impact die de uitgestelde samenwerking en de publieke beschuldigingen op hem hebben.

Peter van der Vorst, televisiedirecteur bij RTL drukte het uit met een zekere zwaarte: “Dit is niet het moment voor Matthijs om terug te keren op tv.” Wij horen in de wandelgangen dat RTL van Matthijs af wil en het nu over uitstellen heeft maar dat er achter de schermen wordt gewerkt aan het stilletjes wegwerken van Matthijs.

In een poging zijn kant van het verhaal te belichten, richtte Matthijs zich in een brief tot zijn redactie. Hij erkende het rapport te hebben onderschat, maar stelde tegelijkertijd dat de aantijgingen tegen hem ‘ongefundeerd’ zijn, ‘zonder deugdelijk en feitelijk onderzoek’. “Ik zal vast wel eens neus aan neus met iemand gestaan hebben,” gaf hij toe, maar ontkende enige fysieke agressie: “Ik heb nooit iemand bij de keel gegrepen of op de grond gewerkt, en ik had overigens al nooit iemand op zijn knieën gedwongen.” Matthijs zijn tv-carrière lijkt in ieder geval definitief voorbij te zijn.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hij liegt volgens mij alles bij elkaar.
Nu het te heet word onder zijn voeten, druipt hij af, met zijn staart tussen zijn benen.
Dat hij maar voorgoed in Parijs blijft, hij heeft zijn zakken goed gevuld, in al die jaren dat hij op tv was, en het iedereen daar zeer moeilijk heeft gemaakt .
Griezelige vent.😡

Weg met die linkse zak! Die vent is zo met zichzelf ingenomen en anderen nemen het voor hem op. Omdat het zogenaamd een goede presentator is. Nou, ik was al gauw afgehaakt; steeds weer dezelfde gasten uit de Linkse Kerk. Laat hem dan maar in het buitenland blijven – wij hebben al genoeg van buitenlanders, die hij hier zo graag binnen wou laten.