Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Carrière voorbij? Linda de Mol riskeert alles en gaat Wendy van Dijk achterna


Linda-de-Mol

Linda de Mol staat voor een grote uitdaging. Na de turbulente periode rondom Jeroen Rietbergen en de niet zo succesvolle overstap naar SBS 6 lijkt ze nu een oude truc uit de kast te trekken: de herleving van Gooische Vrouwen. Een keuze die door velen als wanhopig wordt gezien.

Mediacriticus Victor Vlam ziet de reboot van Gooische Vrouwen als een risicovolle zet. Hij wijst in zijn in zijn podcast De Communicadoo’s erop dat eerdere reboots zoals Kees & Co en Zeg ‘ns Aaa niet het gewenste succes opleverden. Volgens Vlam is het balanceren tussen het behouden van essentiële elementen die de serie ooit populair maakten en tegelijkertijd voldoende vernieuwen om bij de tijd te blijven. Maar dit is een delicate taak en vaak worden er fouten gemaakt. Hij haalt ‘Baantjer: het begin’ aan als voorbeeld van een totaal mislukte reboot waarbij de serie zijn essentie verloor.

Aan de andere kant leken Kees & Co en Zeg ‘ns Aaa te weinig veranderd wat resulteerde in een oubollige uitstraling. Vlam voorspelt dat de nieuwsgierigheid naar Gooische Vrouwen aanvankelijk voor hoge kijkcijfers zal zorgen, maar dat dit waarschijnlijk zal omslaan in teleurstelling als de serie niet voldoet aan de verwachtingen en nostalgische herinneringen van het publiek.

Hij ziet het als een teken dat Linda de Mol in de laatste fase van haar carrière zit en dat teruggrijpen naar succes uit het verleden een risico inhoudt. Volgens Vlam is het essentieel om te blijven vernieuwen en niet te leunen op oude successen. Zonder nieuwe hits loopt Linda de kans om in eenzelfde positie te belanden als Wendy van Dijk, die momenteel ook geen nieuwe successen boekt.

Kortom hoewel de comeback van Gooische Vrouwen misschien veelbelovend lijkt schuilt er een groot risico in deze beslissing van Linda. Het kan zowel haar carrière herlanceren als definitief beëindigen afhankelijk van hoe het publiek reageert op deze nostalgische reboot.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ach ze moet iets om weer in de picture te komen.