Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Pieter Cobelens is woest op Johan Derksen


Johan Derksen

De temperatuur in de studio van Vandaag Inside leek wel op recordhoogte te staan tijdens een hevige discussie over het conflict tussen Israël en Hamas. De voormalige topman van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, Pieter Cobelens, ging flink in de clinch met Johan Derksen. Toen Derksen een omstreden uitspraak deed, kon Pieter het niet nalaten om in te grijpen: “Ik vond dat onbetamelijk.”

De dag na de confrontatie beschuldigde Johan de oud-directeur ervan te hebben ‘geraaskald’. Toen de camera’s beelden lieten zien van de ravage in de Gazastrook, reageerde René van der Gijp met: “Het wordt helemaal met de grond gelijk gemaakt, zoals eigenlijk Bachmoet door die Russen toen. Er staat niks meer overeind dadelijk.”

In dezelfde adem voegde Johan eraan toe: “Onze huisgeneraal heeft gisteren zitten raaskallen dat…”

Wilfred Genee probeerde nog wat olie op de golven te gooien met: “Nou, raaskallen…”, maar Johan was onverbiddelijk in zijn standpunt. Hij beweerde dat Pieter had gezegd dat de gebruikte bommen alleen gebouwen zouden treffen waar Hamas-aanhangers zich bevonden. “Wat is dat nou voor onzin?”

Achteraf, in ‘In De Wandelgangen’, vroeg Wilfred zich openlijk af of Johan niet wat over de schreef was gegaan met zijn kritiek op de voormalige generaal: “Pieter Cobelens zat te ‘raaskallen’, zegt hij een dag later, weet je wel. Je kan toch niet van een oud-generaal zeggen dat hij zit te raaskallen? Dat kan toch niet? Zeg dat dan in zijn gezicht.”

Leon de Winter, bekende schrijver en columnist, leek eenzelfde standpunt in te nemen. In een pittige bericht op Twitter beschreef hij hoe Johan weliswaar vaak vermakelijk is met zijn uitspraken, maar op het gebied van internationale politiek echt tekortschiet: “Zijn geraaskal is vaak onderhoudend, hij is goed in oneliners en uitdagende opmerkingen, maar vaak klopt de helft van wat hij zegt simpelweg niet. Als het gaat om voetbal of een BN’er is dat geen probleem, maar dit onderwerp is te ernstig voor dergelijke loslippigheid.”

Leon ging verder met: “Je moet je feiten kennen als je hierover spreekt, zoals Cobelens dat doet. Derksen daarentegen lijkt vaak slecht geïnformeerd, maar heeft altijd wel een uitgesproken mening klaarliggen. Echter, zonder goede onderbouwing staat hij er nogal bloot bij, als een opstandig jongetje met grootspraak.”

Leon gaf ook toe dat zijn interesse in Vandaag Inside drastisch is afgenomen door de recente gebeurtenissen: “Ik vond het vroeger vaak leuk om naar VI te kijken. Wilfred is zonder twijfel talentvol, maar het continue geraaskal van Derksen kan ik echt niet meer aanhoren.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het feit blijft dat Cobelens eerst zat te verkondigen dat het voor Israël haast onmogelijk is om te achterhalen waar de Hamas zich verschuilt.
Maar om dan vervolgens te spreken over een “precisie bombardement” ?
Dat staat lijnrecht tegenover elkaar.
En dat bedoelde Johan.
Alleen die ene opmerking van Johan op deze specifieke uitspraak van Cobelens wordt weer helemaal uit z’n verband getrokken.
We zien tenslotte allemaal de beelden dat er gewoon lukraak plat gebombardeerd is.
Als Johan daadwerkelijk vindt dat Cobelens raaskalt, was deze na zijn allereerste optreden in VI niet meer welkom geweest.
Voorbeelden zat.
Het ging Johan alleen om deze specifieke opmerking van Pieter.