Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Matthijs van Nieuwkerk haalt keihard uitIn een podcast haalt Matthijs van Nieuwkerk keihard uit naar presentator Khalid Kasem die samen met Sophie Hilbrand de opvolger van het programma De Wereld Draait Door presenteert op NPO1.

Matthijs verbaast zich dat iemand zonder ervaring gelijk zo een prominente plek als presentator krijgt bij de publieke omroep. Khalid Kasem was advocaat en heeft nul ervaring met presenteren en interviewen op de tv. Het verbaasde dan ook vriend en vijand toen de publieke omroep de nieuwe talkshow Sophie & Khalid presenteerde.

Mathijs zegt er het volgende over:

“Wat je nu ziet met sommige presentatoren… Die worden veel te snel op een hoofdpodium neergezet, terwijl je denkt: er zit echt wel talent in en ik zie wel wat men er waarschijnlijk in ziet, alleen op dit moment is het nog niet goed genoeg voor wat je nu moet doen. Er hoort toch wat rijpen bij, hoe je het ook wendt of keert.”

“Ik ben heel veel gebeld over meningen en over programma’s, maar ik zeg het in meer algemene zin. Je moet vlieguren maken en dat wordt vergeten of men denkt dat het niet zo is. Ik denk dat het laatste nog veel zorgelijker is. Dan doe je een screentest goed en dan mag je. Joh, het is lastig! Sfeer maken, een beetje bij de les blijven, zeker bij live televisie…”

Mathijs noemt niet expliciet de naam van Khalid al probeert de interviewer hier wel een paar keer op terug te komen en is het uiteindelijk meer dan duidelijk dat Mathijs zich toch echt richt op Khalid.

 1. Magda

  Mathijs waarom kan een man zonder ervaring iets kan presenteren, ik dacht dat iedereen die lezen kan kan presenteren, waarom maak je je beroep zo groot, gold Digger. Van de tv. Je hebt je zakken aardig gevuld, laat t nu aan andere over. Ook al lukt t niet altijd. Jouw glorie tijd is over. Vandaar dat je nu programma’s presenteert over muziek. Moet André Rieu dat niet doen. Sukkel

  • Mj

   Nou nou jij durft matthijs was heel goed in zijn programma en in chansons top en inderdaad goeie interviewers moeten groeien dat ben je niet in een week en golddigger mensen die goed zijn verdienen nu eenmaal veel hi hi maar helemaal mee eens dat het echt minder kan want dat rust de pan uit ..

  • Ellie Renes

   Mooi gezegd! Arrogante Matthijs, ga gewoon Opa zijn en leer eens oprecht te genieten.

 2. Ahvd

  Matthijs is niet zo goed! Ellenlange monologen voordat er een lullig vraagje komt. De gasten bestoken met feiten, die dan eigenlijk slecht ‘dat klopt’ kan zeggen.

 3. Frans Leeman

  Mathijs moet leren dat ook zijn tijd voorbij gaat en dat gaat snel op deze wijze. Hij is over de top, maar realiseert zich dat (nog) maar moeizaam. Trek je terug en ga bij Max een ouderenprogramma doen, daar kun je weinig aan verprutsen

 4. Ik vind Matthijs een prima journalist. Of dat gepaard moet gaan met zoveel geld is maar de vraag. Met ruim ca 500.000 euro op jaarbasis heeft hij een behoorlijk lucratieve periode achter de rug.
  Ik vind b.v. wisselende teams bij Op1 een goed idee. Voorkomt godjes maken.
  Er zijn goede vertolkers bij, minder goede en soms irritante. Misschien zijn er nog wisselspelers op de bank?

Geef een reactie