Het laatste showbizz nieuws

Matthijs van Nieuwkerk, Shownieuws

Sleept Matthijs van Nieuwkerk RTL voor de rechter?


Matthijs-van-Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk beleeft een zware ochtend. De grote televisiecomeback van de presentator die vanavond zou plaatsvinden met een bruisend muzikaal programma is bruut van de baan. In plaats daarvan vindt Matthijs zichzelf terug in de stilte van zijn huis in Parijs ver weg van de camera’s en de schijnwerpers.

Volgens de Story zou Matthijs die zich verbolgen en verraden voelde hebben overwogen om RTL juridisch aan te pakken. “Matthijs was in gesprek met advocaten klaar om een zaak aan te spannen tegen RTL voor het plotseling intrekken van zijn programma,” onthult de Story.

Toch koos Matthijs uiteindelijk een ander pad. “De kosten en de stress van een juridische strijd waren te overweldigend. Hij heeft gekozen voor rust weg van de tv-wereld, en heeft besloten voorlopig niet op de Nederlandse schermen terug te keren.”

De annulering is niet alleen een persoonlijke strop voor Matthijs, maar ook een financiële klap voor MediaLane het productiebedrijf geleid door de dochter van Joop van den Ende. Tv-kenner Tina Nijkamp licht toe: “MediaLane ziet een belangrijke inkomstenbron verdampen door het stopzetten van dit programma.”

Toch heeft MediaLane niet alles verloren. Tina suggereert dat er achter de schermen iets gaande is: “Plots krijgt MediaLane de opdracht voor een nieuwe dagelijkse quiz, De Dag van Vandaag die de late talkshow van RTL zal vervangen. Is dit een troostprijs van RTL om grotere conflicten uit de weg te gaan?”

Terwijl MediaLane mogelijk een compensatie ontvangt, blijft Matthijs’ toekomst onzeker. Vanavond in plaats van zijn langverwachte show zendt RTL 4 een herhaling van Beste Kijkers uit. Dit zal ongetwijfeld voelen als een koude douche voor Matthijs, die door deze ontwikkelingen met bitterheid en teleurstelling de avond tegemoet gaat.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties