Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Mark Rutte Klaar is met Vandaag Inside, schuift nooit meer aan


Mark-Rutte

In een verrassend openhartige bui heeft premier Mark Rutte onlangs ongezouten kritiek geuit op het huidige televisielandschap. Tijdens een ontspannen wandeling met Beau-verslaggever Jaïr Ferwerda legde hij zonder blad voor de mond uit waarom hij sommige populaire praatprogramma’s voortaan mijdt.

“Op1? Kijkt niemand meer naar!” liet Rutte zich ontvallen, terwijl hij een scherpe kritiek leverde op de dalende kijkcijfers van de talkshow. Deze opmerking kwam na een vraag over het recente schandaal rond Johan Derksen’s uitspraken over politicus Habtamu de Hoop. Rutte gaf aan deze opmerkingen “echt heel ongepast” te vinden en voegde toe: “Hij is vanaf, wat is het, acht weken al Fries, dus wat zitten we hier nou te eikelen?”

Maar zijn kritiek stopte niet bij Op1. Ondanks dat Vandaag Inside significant hogere kijkcijfers trekt, “wel meer dan een miljoen mensen per avond”, heeft Rutte ook met dit programma gebroken. “Ik heb geen plannen, joh. Wat ik jammer vind: aan het eind van de uitzending is het leuk om even met elkaar na te praten, maar ze schieten meteen die auto in en dat vind ik niet sympathiek.”

Deze onsympathieke houding van de presentatoren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp heeft blijkbaar diepe indruk op hem gemaakt. “Ik vind het wel sympathiek om als je gasten hebt éven te blijven hangen, maar ze springen meteen in de auto en zijn weg. Dat vind ik niet sympathiek, nee.”

Zijn uitspraken veroorzaakten verbijstering aan de tafel van Beau van Erven Dorens waar onder andere Marc-Marie Huijbregts en presentator Edson da Graça verbaasd reageerden. “Dat is toch ook iets? Dat hij gewoon zegt: ‘Op1 kijkt niemand meer naar!’ Dat vind ik ook nogal iets,” merkte Marc-Marie op. Edson voegde daaraan toe: “Niet alleen dat. Maar omdat het veel kijkcijfers heeft, denk je: o, dan ga ik daar toch zitten, ongeacht wat die mensen daar roepen. En Op1 kijkt niemand meer naar, dus daar wil ik dan niet gaan zitten. Dat vind ik zo raar.”

Beau opperde dat Rutte zich misschien gewoon heel gemakkelijk voelt bij Jaïr. “Ik denk eerlijk gezegd: ze zijn een beetje een komisch duo met z’n twee. Ik denk dat hij een beetje is doorgeschoten.” Marc-Marie grapte daarop: “Ja, hij liet zich gaan, maar vindt het wel. Hij vindt het achteraf wel leuk om met Johan nog even bitterballen te eten. Hij vindt het jammer dat hij meteen weggaat. Dit is een boodschap van VI: ‘Ik kom weer, maar dan wil ik wel heel graag op schoot getrokken worden.'”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties