Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Sven Kockelmann en Tijs van den Brink hebben bloedbonje met elkaar


Sven-Tijs

In de normaal zo beschaafde wereld van de Nederlandse talkshows lijkt een ongekende vete te zijn ontstaan. Sven Kockelmann bekend om zijn scherpe interviews staat nu in het middelpunt van een broeierig conflict met collega Tijs van den Brink. De aanleiding? Een vermeend verraad dat zelfs met een poging tot bemiddeling door Wilfred Genee op niets uitliep.

De kern van de ruzie lijkt te liggen bij een manoeuvre van Kockelmann die door velen wordt gezien als een ‘naaistreek’. Na een jaar van gezamenlijke inspanningen om de politieke vrijdag van Op1 vorm te geven heeft Kockelmann besloten solo verder te gaan tot grote verbazing en teleurstelling van Van den Brink. “Dit was de laatste politieke vrijdag van Op1,” kondigde een nietsvermoedende Van den Brink aan tijdens hun laatste show samen, waarop Kockelmann listig reageerde met: “Van dit jaar.”

De plotse solo-ambities van Kockelmann lieten Van den Brink stomverbaasd achter, vooral omdat er geen enkele communicatie vooraf leek te zijn geweest over deze ingrijpende verandering.

Wilfred Genee ooit de schakel die deze gekrenkte zielen weer samen had moeten brengen, vond tijdens zijn radioshow op BNR geen gehoor bij Van den Brink om Kockelmann als een ‘lul’ te bestempelen. Van den Brink bleef diplomatiek, ondanks Genee’s pogingen om het vuur op te stoken. “Dat zijn uw woorden, niet de mijne,” bleef hij beleefd.

De etiquette dicteert dat Kockelmann de eerste stap had moeten zetten om het uit te spreken een move die hij tot op heden niet heeft gemaakt. Deze stilte heeft het conflict alleen maar verder doen escaleren wat de vraag oproept waarom Kockelmann zo’n onverzoenlijke houding aanneemt.

Ook Hélène Hendriks, een andere stem van redelijkheid in het tumult, vindt Kockelmanns gedrag onvolwassen. “Het is een volwassen vent. Dan bel je even!” Maar zelfs haar logica lijkt niet door te dringen tot de betrokken partijen.

Tussen Thijs en Sven is het dan ook nog steeds flink bonje en het is maar de vraag of dat goedkomt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oftewel, die hele mediawereld is één grote slangenkuil.