Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Drama: Talpa klaar om Hélène Hendriks te dumpen na flop Oranjezondag


helene

In de harde wereld van televisie waar elk programma onder een vergrootglas ligt bevindt Hélène Hendriks zich momenteel in een mediastorm. Haar nieuwste project, De Oranjezondag, lijkt verre van het succes dat iedereen had verwacht. Ondanks eerdere triomfen met De Oranjezomer en De Oranjewinter lijkt met De Oranjezondag alles mis te gaan: van een mismatch in sidekicks tot een ongeïnspireerde gastenlijst en van een geforceerd jolige toon tot een decor dat nog het meest doet denken aan een uitverkoop bij de tuinwinkel.

Hélène normaal zo onverstoorbaar en beheerst lijkt deze keer diep geraakt door de golf van kritiek. Zowel televisiecoryfeeën Angela de Jong en Tina Nijkamp als haar eigen collega’s van VI sparen haar niet. En dat raakt Hélène zichtbaar; tijdens een recente verschijning aan tafel bij VI was te zien hoe de kritiek haar niet koud liet. “Nee, het ging niet mis!” verdedigt ze haar show fel tegen de spervuren van René van der Gijp en Wilfred Genee.

René van der Gijp altijd klaar met een scherpe observatie wijst erop dat de start van de show allesbepalend is. “Weet je wat het probleem was, lieve schat? De eerste tien minuten gingen mis en dan kun je het niet meer herstellen.” Een opmerking die Hélène niet zomaar naast zich neerlegt ook al geeft ze toe dat de toon van het programma misschien iets te luchtig was.

De situatie escaleert wanneer Wilfred Genee zich hardop afvraagt waarom de kritiek zo hevig is. Volgens hem deed Hélène niets anders dan tijdens de zomer een periode die haar zelfs een Televizier-Ring nominatie opleverde. “Ik snap er echt niks van,” verzucht hij. Maar zoals Johan Derksen opmerkt ligt het probleem dieper. De kwaliteit van de gasten de te losse aanpak van de eindredactie en de bemoeienis van ‘hotemetoten’ bij Talpa die denken dat ze verstand van tv hebben – volgens Johan allemaal factoren die bijdragen aan de huidige malaise.

Hélène’s reactie is duidelijk: ze is het oneens met de kritiek en van plan haar koers niet te wijzigen. “Ik ga dus ook gewoon door met wat ik doe. Heel simpel.” Maar of dat genoeg is om Oranjezondag te redden, blijft de vraag. Met suggesties zoals het toevoegen van Jack van Gelder aan de mix en het verminderen van het aantal ‘gezellige’ gasten, proberen haar collega’s haar van advies te dienen. “Nou, dan doen we er zondag eentje minder,” concludeert Hélène, maar of dit het tij zal keren is nog maar de vraag.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tja wat moet je als je eindredactie niet slim genoeg is om goede tafelgasten aan te trekken, Aan Helene ligt het niet, dat bewijs is al merrdere keren geleverd.