Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Angela de Jong compleet afgemaakt na haar optreden in Op1


Angela-de-Jong

In de schemerige wereld van de Nederlandse talkshows waar de strijd om de kijker intenser is dan ooit lijkt Op1 een verrassende wending te nemen. Ver van hun gebruikelijke pad heeft de redactie besloten om meer luchtigheid in de talkshow te brengen tot groot ongenoegen van velen. Kritieken zwermen rond als onweerswolken want zoals het oude spreekwoord zegt: “Voor luchtigheid ga je maar naar de commerciëlen.”

Gisteravond was het podium van Op1 versierd met de aanwezigheid van Angela de Jong niet voor een luchtig onderonsje over de televisiewereld, maar voor een diepe duik in de politieke arena. “Door de bril van een televisierecensent bekeek Angela de Jong de politieke interviews van deze week. Welke politicus vindt het beste zijn draai op de beeldbuis?”, aldus de aankondiging die alleen al genoeg was om Op1 en Angela het onderwerp van gesprek te maken.

Dit experiment leidde tot een tsunami van reacties. Kim van Keken liet er geen twijfel over bestaan: “Er is geen enkel goed interview geweest met een politicus op tv. Deze week niet. Deze maand niet. Dat komt vooral omdat tv-makers hun tijd verdoen met dit soort navelstaarderij en andersoortig geneuzel.”

En terwijl sommigen het schip van Op1 al zien zinken, zoals Ton F. van Dijk die het heeft over “Op1 op laatste benen wordt recycle tv”, is Kim van Keken onverbiddelijk: “Niets, arme Sven. Een presentator met ballen zegt gewoon: ‘dit gaan we even niet doen’.”

Ondertussen zit Wierd Duk met zijn handen in het haar zich afvragend: “Wie zit hier in godsnaam op te wachten? En waarom zou je dit doen?” Het lijkt alsof de wanhoop van de situatie zelfs de meest gestaalde karakters raakt.

En als we denken dat we de bodem van de put hebben bereikt wijst Tom Kreling ons op de paradox van de situatie: “Dag in dag uit een televisieshow moeten vullen en dan toch elke keer zo verassend en met originele gasten uit de hoek komen. Diepe buiging!” Ironie ten top, zou je kunnen zeggen.

Maarten Hafkamp slaat de spijker op zijn kop met een pleidooi dat klinkt als een noodkreet: “Laat het vandaag al stoppen.” En Henk Otten voegt toe: “Juist nu de politiek probeert meer met de inhoud bezig te zijn komt de NPO met nog meer van dit soort onzin. Nodig eens mensen uit die inhoudelijk wat te melden hebben i.p.v. dit soort oppervlakkig bijzaken gekeuvel.”

Het optreden van Angela, dat bedoeld was als een frisse wind, wordt door Johan Fretz gezien als “Op1 is Promenade inmiddels voorbij qua absurdisme. Wat een dieptrieste teloorgang van politieke journalistiek”.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het omhoog gevallen hamstertje noemen wij haar altijd. Weer een typisch voorbeeld van iemand die willens en wetens in stand moet worden gehouden. Het is een clubje dat elkaar te eten blijft geven.

🤭 Jazeker dat is wel zo 😆