Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Dit betekent einde tv-carrière voor Wilfred Genee


Vandaag-Inside

Het lijkt erop dat Wilfred Genee een groot probleem heeft. Onlangs werd bekend dat Wilfred bij John de Mol aanklopte voor een dagelijks interviewprogramma om 23.30 uur op SBS6. John werd er niet meteen warm van en vond dat Wilfred al genoeg werkzaamheden had. Maar John lijkt sowieso helemaal niet meer zo warm te lopen voor Wilfred tenzij hij iets doet in combinatie met Johan Derksen en René van der Gijp. Sterker nog in de wandelgangen gonst het van de geruchten dat Wilfred een eigen programma wil om zijn toekomst op tv te redden.

Johan Derksen is namelijk 75 jaar geworden en het zal niet lang meer duren voordat hij ermee stopt. Dan zit Wilfred met een groot probleem, want hij is afhankelijk van Johan voor zijn succes. Kijk maar naar de voetbaltalkshow Vandaag Offside die Wilfred ook presenteert en een slechte kopie lijkt van het oude VI zonder Johan en René. Niemand kijkt ernaar.

Er is nog meer slecht nieuws voor Wilfred, want het blijkt dat Hélène Hendriks wel scoort met haar talkshow zonder Johan en René sterker nog ze had betere kijkcijfers met de Oranjewinter. Dat moet Wilfred dwarszitten, want het verzwakt zijn positie als Johan stopt.

Naar onze mening stopt Johan zodra zijn contract afloopt over anderhalf jaar en het zou zomaar kunnen dat René dan ook stopt. Wat gaat Wilfred dan doen? John de Mol gaat hem echt niet de Oranjewinter en Oranjezomer laten presenteren nu Hélène Hendriks dat zo goed doet. Er is een grote kans dat zij de opvolger wordt van Vandaag Inside. Als René van der Gijp niet wil stoppen schuift die misschien ook aan en dan is de tv-carrière van Wilfred echt voorbij.

Wilfred denkt vaak dat hij een geweldige interviewer is een soort tweede Jeroen Pauw maar John de Mol weet dat Wilfred te hard ingaat bij zijn gasten en daardoor vaak niets loskrijgt. Het subtiele van een interviewer die onopvallend doorvraagt ontbreekt bij Wilfred. Hij valt gasten direct aan waardoor zij zich terugtrekken en het eigenlijk alleen de Wilfred-show wordt. Als je niets onthult wat je wilde weten kun je spreken van een mislukt interview. Dus John de Mol zit niet te wachten op een eigen programma van Wilfred waarin hij mensen interviewt. Dat is niet zijn kracht al heeft hij dat zelf na al die jaren nog steeds niet door.

Hélène Hendriks doet het veel beter subtieler met meer charme en minder venijnigheid waardoor gasten zich op hun gemak voelen en vanzelf loskomen. Dat is echt een kunst die Wilfred niet bezit. Sterker nog ik denk dat gasten die door Wilfred worden geïnterviewd vaak meteen een afkeer voelen. Het zou niet misstaan als Hélène Hendriks nu al Vandaag Inside zou overnemen. Je zag al bij de Oranjewinter dat ze dat prima zou kunnen. Nee de dagen van Wilfred Genee op tv lijken geteld en John de Mol ziet hem straks met zijn megasalaris ook liever gaan dan blijven nu hij zijn grote troef Hélène Hendriks achter de hand heeft.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alweer einde carrière??

Die vent heeft sneller zijn carrière versleten als je hier leest, dan ik schoenen.