Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Johan Derksen vs. René van der Gijp: dit is de heftigste ruzie tot nu toe


De spanning stijgt weer eens tussen René van der Gijp en Johan Derksen in de talkshow Vandaag Inside. De twee komen niet altijd oog in oog te staan, maar wanneer ze dat doen, vliegen de vonken ervan af. Eerder dit jaar was er al een frictiemoment toen ze het niet eens waren over een gastoptreden van premier Mark Rutte.

Johan kwam eerst terug op zijn opmerking over de recente terreurdaad in Israël. Hij suggereerde eerder dat “Joden dit wellicht over zichzelf afgeroepen hadden”, om gisteren te corrigeren dat hij op de regering van Israël doelde en niet de joden. Veel kijkers vonden dit op zijn zachtst gezegd ongepast.

René van der Gijp zit dit nog steeds dwars en gaat dan ook fel tekeer tegen Johan: “Johan, dit had je toch anders kunnen formuleren? Zeggen dat ze het ‘eigenlijk aan zichzelf te danken hebben’ is toch een beetje ongelukkig?”

Johan probeert zich te verdedigen, maar René blijft bij zijn standpunt: “Johan, je had dit op talloze andere manieren kunnen verwoorden. We zijn allemaal mensen, we maken allemaal fouten, maar dit was gewoonweg niet handig.”

Johan legt uit: “Ik bedoel alleen te zeggen dat wanneer een volk zo lang wordt onderdrukt, er een punt komt waarop ze terugschieten.”

René reageert scherp: “Maar de kinderen die zijn omgekomen, verdienen dit niet. Je kunt niet iedereen over dezelfde kam scheren.”

Frans Klein, de nieuwe topman van Talpa, heeft aangegeven open te staan voor gesprekken met Joodse gemeenschappen die vinden dat de omroep een rol speelt in deze kwestie. Johan, met een scherp randje in zijn stem: “Dus nu ben ik opeens een antisemiet? Ik bekritiseer gewoon het gedrag van Israël.”

Johan krijgt bijval van gast Albert Verlinde: “We moeten niet alle Palestijnen en Joden over één kam scheren. Dat is simpelweg niet eerlijk.”

Johan besluit: “Ik zal mijn mening blijven geven, wat er ook gebeurt.”

DAN NOG EVEN DIT:

We hebben nieuws dat je niet wilt missen. We hebben een plekje veroverd bij Google Nieuws! Voor degenen onder ons die denken: ‘Google wat?’, geen paniek! Je kan ons nu volgen op Google Nieuws en zo blijf je sneller op de hoogte van de laatste roddels.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Klik op deze link en klik dan op het knopje met het sterretje en klaar je volgt ons nu op Google Nieuws. Zie de foto hier beneden met de groene pijl.

Dit is net zoiets als een abonnement op je favoriete website, maar dan digitaal en helemaal gratis! Dus, klaar voor nog meer smeuïge roddels? Dan zien we je daar!

Klik op deze link en dan op het sterretje om ons te gaan volgen op Google Nieuws.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je hoort toch waar zijn sympathie naar toe gaat, niet naar de Joodse bevolking hier en in Israël.
Opzouten met die groot bek, van de tv , hij denkt dat alleen zijn mening telt .😡

Chrisje ,deze man vindt zichzelf erg grappig en heeft geen fatsoen altijd vrouwonvriendelijke bemerkingen
Hoewel Gijp kan er ook wat van maar nu is hij (Derksen)duidelijk veel te ver gegaan.IDD opzouten met die man