Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Dit is het salaris van de gemiddelde Nederlander: Haal jij deze grens?


Alles wordt duurder zo lieten we laatst nog weten dat een patatje bij de FEBO onbetaalbaar is geworden en McDonald’s hun prijzen hebben laten exploderen. Maar hoe zit het eigenlijk met de inkomens in Nederland? Het blijkt dat het gemiddelde inkomen van Nederlanders in de afgelopen jaren flink gestegen is. Maar wat betekent dat nou precies? Laten we eens duiken in de cijfers en feiten.

In Nederland kennen we de term “Jan Modaal”, dat is het inkomen dat het vaakst voorkomt. Het modale inkomen is echter niet hetzelfde als het gemiddelde inkomen. Het modale inkomen ligt lager dan het gemiddelde, omdat de gigantisch hoge salarissen het gemiddelde flink omhoog halen. Om een eerlijk beeld te krijgen, moeten we dus kijken naar het bedrag dat het meest voorkomt, het modale salaris dus.

In 1970 verdiende Jan Modaal ongeveer 5559 euro per jaar. Een flink verschil met nu, want in 2022 was dit al gestegen naar 38.000 euro per jaar. En dit jaar, in 2023, zit het modale inkomen zelfs op 40.000 euro per jaar. Dat betekent dat het modale inkomen neerkomt op bruto € 3.333 per maand, en netto zo’n € 2.680 inclusief vakantiegeld.

Het gemiddelde salaris in Nederland zit alweer een heel stuk hoger dan dat modale inkomen. Als we kijken naar mensen in loondienst en ondernemers samen, komen we op een gemiddeld salaris van € 3.814 bruto per maand. Dat is dus een aanzienlijk verschil!

En wat staat ons in de toekomst te wachten? Voor de periode van 2026 tot 2030 wordt zelfs een modaal inkomen van € 51.500 verwacht. Dat betekent dat de inkomens blijven stijgen en dat kan voor veel mensen positief zijn.

Maar laten we niet alleen naar de inkomens kijken. Spaargeld is ook belangrijk, toch? Als je vanaf je 46e zorgeloos wilt leven, moet je nog wel even flink aan de bak.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Das lachen, ik kom net aan de helft, dus waar is de gerechtigheid in Nederland?????

Precies S, daar kom ik ook bij lange na niet op. De paar miljoen hoge inkomens-types krikken dat gemiddelde aardig op.
Blij als je je vaste lasten kan betalen of je een twee-verdiener bent.

Geloof ik niks van dat de meeste Nederlanders op zo’n hoog inkomen zitten.🙄 Wat een onzin!
Kijk maar op de vacaturesites, meeste kantoorbanen zitten op bruto circa €2200-2800 voor o.a. HR-medewerker/ Commercieel-/Administratief medewerker. Soms bij overheid banen zie je een iets hoger salaris.

Wou dat ik daar in de buurt van kwam ,ik ben lichamelijk niet in staat tot een normale werkweek dus zit ik in de bijstand ( ik werk zo een 24 uur per week ) ik krijg 1185 euro jn de maand dat is de realiteit voor vele als mij

🙀😜Ecgt niet! Check maar eens op Indeed/Nationale Vacaturebank &zo. Absoluut bij meeste jobs geen +€3000 bruto salaris. Moet je een behoorlijk goeie functie hebben, adviserend of leidinggevend.

Oh vandaar…….
Ik dacht al,
“Wat staan er veel BMW’s en Mercedes-en bij de voedselbank voor de deur”
Dat zijn natuurlijk al die veelverdieners die hun kapitalen kwijt zijn aan de brandstof.

Zonder Rutte wordt het Nederlandse volk dus nog steeds voor de gek gehouden.
Weet niet wie dit berekend heeft, maar volgens mij moet er nieuwe batterij in zijn of haar rekenmachine, of geleerd worden hoe Excel werkt.
Wat een giller. Vraag me af of er nog mensen zijn die dit serieus nemen.

Ik zou willen dat ik dat bedrag per maand kreeg, maar helaas moet ik het net als de mensen hierboven het met een stuk minder doen.
Mijn vader zei vroeger al, de rijken worden steeds rijker en de armen steeds armer.