Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

McDonald’s laat prijzen exploderen: Dit kost een Big Mac straks


Het lijkt wel of alles duurder wordt, en de fastfoodgigant McDonald’s is geen uitzondering op deze trend. De prijzen in de bekende restaurantketen zijn razendsnel gestegen en dit merken we allemaal in onze portemonnee. Eerder gebeurde dit ook al bij de FEBO daar bleken de prijzen gewoon verdubbeld te zijn.

Gelukkig is McDonald’s iets milieubewuster, ze gebruiken papier en karton in plaats van plastic. Helaas zien we dat niet terug in de prijs, De kosten bij McDonald’s zijn flink gestegen. Vorig jaar betaalde je nog 8,50 euro voor een Big Mac menu, maar nu ben je al 9,75 euro kwijt. Dezelfde prijs geldt voor een McChicken menu. En als je dacht dat een losse Big Mac goedkoper zou zijn, dan heb je het mis. Vorig jaar kostte die 4,55 euro, maar nu al 5,25 euro!

Ondanks deze stevige prijsstijgingen heeft McDonald’s een recordomzet behaald van maar liefst 6,5 miljard in het tweede kwartaal van dit jaar. Een stijging van wel 14 procent! Het lijkt erop dat de keten niet terugschrikt voor het verhogen van de prijzen. Wellicht kunnen ze een deel van die winst besteden aan de veiligheid in hun restaurant, want laatst werd er nog een oude man door een groepje jongens in elkaar geslagen in een McDonald’s restaurant in Amsterdam.

De verwachting is dat de prijzen bij McDonald’s volgend jaar nog verder zullen stijgen, mogelijk boven de 10 euro voor een menu en een losse Big Mac tegen de 6 euro. Het is dus maar de vraag hoe lang we nog kunnen genieten van een betaalbare maaltijd bij de Maccie. Misschien wordt het tijd om zelf weer vaker de keuken in te duiken en thuis een burgertje te bakken.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En dat voor een burger waar je het vlees moet zoeken, beter naar de Burger King, want aan een burger van de Mac zit geen kraak of smaak.

gewoon niet meer naar mac gaan bij andere is het veel lekkerde

Psies.
Volledig boycotten die keten !
Kijken wat ze dan doen. Ze teren voorlopig op die miljarden winst.
Maar ja, probeer alle Nederlandse inwoners maar eens allemaal op dat idee te brengen.
In Frankrijk zouden ze het wel weten. Die pakken alles massaal en eensgezind aan.

Ik heb geen last van, geen een ooit gegeten.

Ik weet niet of dit de gemiddelde prijzen zijn of wat maar in Lwd betaal ik 16,80 voor een big mac menu.