Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

André van Duin in diepe crisis na schokkende tegenslag


André van Duin, de komiek van Nederland, heeft grootse plannen voor een sensationele comeback met een van zijn meest geliefde programma’s. Echter, bij het nieuw leven inblazen van “Animal Crackers,” een programma dat in de jaren tachtig furore maakte, ontdekte André dat de tijden veranderd zijn en er nieuwe uitdagingen op zijn pad komen.

Het concept van “Animal Crackers” draait om het humoristisch toevoegen van stemmen en geluidseffecten aan tv-beelden van dieren in dierentuinen. Een iconisch programma, maar nu stuit André op een hinderlijke hindernis.

Het filmen in dierentuinen is tegenwoordig niet zo eenvoudig als vroeger. Met dieren als eigendom van de dierentuinen, brengen beeldrechten hoge kosten met zich mee. Een lastige situatie voor André.

André van Duin is zich bewust van het belang om dieren serieus te nemen en ze niet louter voor de grap te gebruiken lezen in een weekblad Weekend. “Ik mag de dieren niet voor gek zetten, ze moeten serieus genomen worden,” benadrukt de komiek in een interview met Weekend.

Met alle mogelijke gevolgen in het achterhoofd is André voorzichtig en op zijn hoede. “Je moet voorzichtig zijn met dit soort dingen,” erkent hij in hetzelfde gesprek. Er liggen uitdagingen in het verschiet.

Om deze hobbels te omzeilen, kiest André ervoor voornamelijk gebruik te maken van beelden van dieren uit natuurfilms. “In het wild doen ze ook rare dingen. Ze vallen zomaar uit een boom,” ziet André van Duin potentie in een revival van “Animal Crackers” met een wild tintje.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beeldrechten voor films van dieren in dierentuinen? Zouden hun zielen worden geschaad door wat filmen?
Gewoon de namen van de dierentuinen in de aftiteling. Winwin.

Dit is weer typisch Nederlands.
Alle mogelijkheden om te lachen worden je hier weer ontnomen.
Ik heb die filmpjes van André altijd met veel plezier bekeken.
Als er iemand is die respect heeft voor dieren, dan is het André wel.
Hij heeft de fragmenten altijd in een koddige context geplaatst maar de dieren zelf nooit belachelijk gemaakt.
Gewoon weer gezeik van de bovenste plank.
Anders kan je alle cabaretiers wel gelijk de zak geven.