Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Jan Slagter is woedend op leugenaar Eus


eus

Özcan Akyol de schrijver en presentator die beter bekend is als Eus ziet zich geconfronteerd met een storm van kritiek die zijn geloofwaardigheid dreigt te ondermijnen. Dit alles komt bovenop na een tumultueuze periode waarin zijn werkgever Jan Slagter publiekelijk zijn vertrouwen in hem heeft opgezegd. Een scenario rijp voor een spannende aflevering van Vandaag Inside waar Eus vanavond maandagavond met knikkende knieën aan zal moeten schuiven.

Het hart van de storm? Een vermeend filmpje van Matthijs van Nieuwkerk’s wangedrag dat Eus meermaals aan de grote klok hing. Deze aantijgingen, die uiteindelijk niets meer dan een storm in een glas water bleken te zijn hebben niet alleen Matthijs, maar ook Eus zelf in een lastig parket gebracht. “En Matthijs? Die loopt rond met een mes in zijn rug,” aldus de dramatische omschrijving van de situatie.

De situatie escaleerde verder toen Jan Slagter de man achter Omroep MAX zich onverwachts uitsprak tegen Matthijs mede aangespoord door de beweringen van Eus. Slagters initiële steun aan de beschuldigingen deed de reputatie van Matthijs geen goed. Maar nu in een plotse wending keert Slagter terug naar kamp-Matthijs en laat Eus in de kou staan.

De kern van de relatiebreuk tussen Slagter en Eus ligt in een telefoongesprek waarin Eus Slagter op het verkeerde been zou hebben gezet. Eus’ beschrijving van het filmpje als ‘verschrikkelijk’ en zijn gesprekken met Suzanne Kunzeler, hoofd van BNNVARA wekten bij Slagter grote onrust. “Ik was toen op vakantie en toen was ik echt wel een paar dagen van slag,” bekent Slagter over de impact van Eus’ woorden.

Maar na het zelf bekijken van het filmpje en het afwegen van de situatie, concludeert Slagter dat hij misleid is door Eus. De hele heisa rond het brulfilmpje en de gesprekken met BNNVARA-topvrouw Kunzeler lijken nu niets meer dan een rookgordijn een afleidingsmanoeuvre van de werkelijke kwesties binnen de omroepwereld.

Waarom Eus zich liet meeslepen in een verhaal dat uiteindelijk als ’tamtam’ bestempeld wordt, blijft een raadsel. Was het de druk vanuit zijn omgeving, een persoonlijk motief of simpelweg een misstap in zijn oordeel? Wat de reden ook mag zijn, de beschuldigingen en de daaropvolgende terugtrekking van steun door Jan Slagter zetten Eus in een precaire positie.

Als Eus vanavond plaatsneemt bij Vandaag Inside zal hij niet alleen de kritische blikken van zijn collega’s moeten trotseren, maar ook de ogen van een publiek dat nu twijfelt aan zijn integriteit.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik krijg het gevoel bij (kn)Eus, dat hij dat filmpje heeft gebruikt om het doen voorkomen dat het allemaal wel meeviel wat van Nieuwkerk heeft gedaan op de werkvloer.