Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Ruzie tussen Hélène Hendriks en Johan Derksen


Helene Hendriks

In de spraakmakende wereld van Vandaag Inside heeft Johan Derksen weer eens de tongen losgemaakt met zijn controversiële uitspraken over zwangerschap op de werkvloer. Dit keer is het Merel Ek, die onder het scherp van Derksens blik komt te staan met de claim dat haar baan op het spel zou staan mocht ze zwanger raken. “Als Merel zwanger raakt en er is iemand beter, dan kan Merel vertrekken,” zo stelt Derksen, een opmerking die de haren doet rijzen niet alleen bij zijn collega’s maar ook bij een breder publiek.

Merel Ek momenteel één van de gezichten van Vandaag Inside, bevindt zich plotseling in een storm van onzekerheid na deze opmerkingen. Collega Hélène Hendriks, normaliter de rust zelve, kon het niet laten om Derksen hierop aan te spreken. “Het is bij wet verboden,” benadrukt ze, wijzend op de onhoudbaarheid van Derksens standpunt ten aanzien van zwangerschapsdiscriminatie.

De discussie die volgt is er één van oude visies tegenover moderne wetgeving. Derksen, onvermurwbaar in zijn mening, haalt herinneringen op uit zijn tijd als hoofdredacteur waarin hij openlijk toegeeft vrouwen onder de dertig met argusogen te hebben bekeken vrezend voor een zwangerschap die het bedrijf zou kunnen kosten. “Geen dames aannemen die dreigen zwanger te worden,” zo verklaart hij zonder blikken of blozen een uitspraak die de wenkbrauwen doet fronsen.

Merel Ek aan de zijlijn van dit alles voelt de druk. Hoewel ze weet dat Derksens woorden misschien niet direct op haar gemunt zijn, resoneert de boodschap luid en duidelijk: in een wereld waarin vrouwen voortdurend strijden voor gelijke rechten en kansen, vormen dit soort uitspraken een bedreiging voor de vooruitgang die is geboekt.

Hélène Hendriks, die het gesprek aangaat met Derksen probeert een brug te slaan tussen de oude denkwijze van Derksen en de hedendaagse realiteit van wettelijke bescherming tegen zwangerschapsdiscriminatie. De discussie culmineert in een moment van luchtigheid wanneer Wilfred Genee grapt over de mogelijke naam van een toekomstig kind, maar de ernst van het onderwerp blijft hangen.

Johan Derksen is de laatste tijd wel echt een enorme zuurpruim in het programma. Zijn negatieve gebabbel over alles en nog neemt het grootste gedeelte van de uitzending in beslag. Hieronder sneeuwt de luchtigheid en humor van René van der Gijp vaak onder.

De kracht van het programma is toch de luchtigheid, maar hoe Johan Derksen zich de laatste tijd opstelt en hoe lang hij door blijft zeuren over onderwerpen dat heeft toch wel zijn neerslag op het programma. Het is gewoon een stuk minder leuk om naar te kijken, omdat je van te voren al weet dat je driekwart van de show naar het negatieve geklaag van Johan moet luisteren. Terwijl we juist wachten op leuke anekdotes en de grappen en grollen van René van der Gijp.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik erger me juist aan de Gijp met zijn overdreven gelach en zgn leuke opmerkingen. Deze opvatting van Johan is e hier wel terug naar de jaren 50. Jammer

Johan Derksen neemt graag iemand anders de maat. Deze keer gaat het om vrouwen, die – hoe wonderlijk – zwanger kunnen raken. Volgens de verbitterde en zure zeiksnor kost het alleen maar geld als men vrouwen in dienst neemt. Terwijl het programma al jaren de inmiddels 75-jarige bejaarde tolereert en derhalve jonge medewerkers M/V in de weg staat bij hun promotie.

Betreft laatste alinea:

Dat Johan steeds zuurder wordt, heb je 100% gelijk in, Loes.
Maar wachten op de grappen van René ?
Die gaan alleen maar over k*tjes en n**ken.
Hij heeft na zijn lagere school nooit meer een poging gewaagd om die ene hersencel verder te ontwikkelen.
In het begin kon hij best wel eens grappig uit de hoek komen, maar sinds hij per uitzending er zowat 2 flessen rode wijn doorheen jaagt, begint het een vervelend mannetje te worden.
Let maar eens op als hij dat glas aan z’n waffel zet, dan draait de camera gelijk weg.
Glas leeg ? Even met je ogen knipperen en er staat weer een vol glas voor z’n neus.
En maar beweren dat ie geen alcoholprobleem heeft.
Vraag me altijd af hoe hij na de uitzending naar huis gaat.
Want je ziet hem zelfrijdend aankomen bij de studio.

Het word tijd, dat die vrouwen hatende zeiklul van de tv gegooit word.
Hij word hoe langer hoe erger, ik vraag mij af hoe groot zijn bek is tegen zijn eigen vrouw en dochters .
Dat ze met hem kunnen leven zeg.😡

Ik denk dat die zeiksnor helemaal niets te zeggen heeft. Dat zijn vrouw en dochters thuis de baas zijn, en dat hij daarom altijd vrouwen moet afzeiken. Hij heeft niet voor niets een schuur in de tuin waar hij de hele dag “plaatjes zit te te draaien”. Hij mag gewoon niet in huis komen van zijn vrouw en dochters.

Hij is gewoon een vervelende beterweter en meent heel wat te zijn .Persoonlijk vind ik het programma heel laag bij de gronds met de sexistische taal die Derksen en Gijp eruit slaan

Meestal is dit zo Yvon, hij praat denk ik alleen zo op de werkvloer.
Iedereen is dat gedrag stikbeu, zelfs Wilfred.