Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Drama: Samantha de Jong (Barbie) werd gevangen genomen en misbruikt


Barbie

In de rechtszaal van Den Haag stonden onlangs vier verdachten terecht voor uitbuiting, waarbij Samantha de Jong ook wel bekend als realityster Barbie één van de slachtoffers was. Haar advocaat Sébas Diekstra lichtte de ernst van de situatie toe aan RTL Boulevard.

Samantha werd het slachtoffer van mensenhandel en werd gedwongen om bepaalde handelingen uit te voeren voor geld. Anthony J. en Nancy J. worden ervan beschuldigd Samantha en andere slachtoffers naar een woning gelokt en daar vastgehouden te hebben. Ze maakten misbruik van de verslavingen van de slachtoffers door hen verdovende middelen te onthouden om zo gehoorzaamheid af te dwingen.

Het leven van Samantha werd overhoop gehaald: ze werd beroofd van haar geld, identiteitsbewijs en zelfs haar geliefde hond. Daarnaast werden er doodsbedreigingen geuit. Dit misbruik startte in mei 2021 en eindigde pas in augustus 2022, toen de vrouwen bevrijd werden. De verdachten dreigden de vrouwen te doden als ze het misbruik zouden melden en ze werden ook mishandeld en verslaafd gemaakt.

Er zijn al drie voorbereidende zittingen geweest, en in 2024 zal het proces plaatsvinden waar Samantha haar verhaal zal vertellen. Ondertussen is ze weer thuis, maar haar volgers maken zich zorgen over haar huidige situatie.

Advocaat Sébas Diekstra meldt dat Samantha door een moeilijke periode gaat. Ze kampt met depressieve klachten en haar situatie is recent verslechterd. De gebeurtenissen hebben diepe sporen achtergelaten in haar mentale welzijn. Ondanks deze uitdagingen, zet Samantha zich in voor haar herstel. Ze is vastbesloten haar leven positief te veranderen en is dankbaar voor de steun die ze ontvangt. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak is ze van plan haar verhaal te delen, in de hoop op begrip en privacy tijdens deze uitdagende periode.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Als je normaliter al voor Jan en alleman met je benen wijd gaat, is het voor een buitenstaander moeilijk in te schatten of ze het wel/niet wilde.

Ze had ook 1 van haar klanten in vertrouwen kunnen nemen en gesmeekt om hulp in te schakelen.

Iedere keer beloofd Barbie dat ze zich laat helpen , maar tig keer gaat het weer de verkeerde kant op met haar.
Ze is meerdere keren opgenomen geweest in klinieken , waar ze weg werd gestuurd vanwege haar gedrag. Ze krijgt zoveel handvatten aangereikt waar ze niets mee doet, wel beloven maar niet vol houden , en dan nog haar criminelen vriendjes.
Iemand die ook hulp nodig heeft, word geweigerd vanwege dat er geen plaats is.
Maar zij komt overal weer binnen, wat ze ook doet.
Wel erg voor haar kinderen, je zult maar zo’n moeder hebben.

Dat is het “voordeel” van een bn’er zijn. Dan wil iedereen je ineens helpen. En het onbekende slachtoffer mag helaas achteraan in de rij aansluiten.