Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

John de Mol wil af van Vandaag Inside, wil door met Hélène Hendriks


Helene Hendriks

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zijn de gevestigde namen achter de succesvolle talkshow Vandaag Inside die consequent hoge kijkcijfers haalt. Dit trio wordt gezien als de ruggengraat van SBS 6. Maar recentelijk lijkt er een nieuwe ster aan het firmament te staan: Hélène Hendriks met haar show De Oranjewinter.

Opvallend genoeg scoort Hélène even goed als het VI-trio een ontwikkeling die mogelijk impact heeft op toekomstige salarisonderhandelingen van de mannen. Kijkcijferexpert Tina Nijkamp merkt op dat de scores van Hélène’s show vergelijkbaar zijn met die van VI wat een unieke prestatie is. Dit zou de positie van Wilfred, Johan en René bij salarisonderhandelingen kunnen beïnvloeden.

In de podcast Strikt Privé van De Telegraaf wordt gespeculeerd of het VI-trio zich zorgen moet maken over Hélène’s succes. Evert Santegoeds denkt dat zolang het trio blijft leveren wat van hen verwacht wordt ze geen gevaar lopen. Hij merkt echter op dat de onderlinge concurrentie is toegenomen, wat de onderhandelingspositie van het trio kan beïnvloeden.

De situatie blijft rustig rondom het VI-trio zonder grote incidenten, en zowel hun show als die van Hélène kunnen naast elkaar bestaan. Maar te veel Hélène op de zender zou kunnen leiden tot een overaanbod van vergelijkbare shows. Evert suggereert dat Hélène vooral ingezet kan worden tijdens de lange vakanties van het VI-trio zeker met een sportzomer in het vooruitzicht. Jordi Versteegden, collega van Evert ziet mogelijkheden voor Hélène om een grotere rol te spelen, maar dit hangt af van de plannen van SBS.

Wij horen andere verhalen namelijk dat John de Mol superblij is met De Oranjewinter en e hoge kijkcijfers die Hélène daarmee behaalt. John zou eigenlijk Vandaag Inside willen vervangen door de Oranjewinter met Hélène. De reden het scoort even goed en soms zelfs beter dan Vandaag Inside, het is goedkoper om te maken en de allerbelangrijkste reden geen relletjes. De Oranjewinter is veel minder controversieel dan Vandaag Inside met Johan Derksen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goh, Heeft John eindelijk het licht gezien ?

Ik kijk soms een stukje van beide programma’s omdat ik op Hart van Nederland zit te wachten. En ik persoonlijk vind dat het veel fijner en rustiger kijken is naar Helene dan naar het trio van V.I.
En of je 1 presentator moet betalen of 3 mannen die denken grappig te zijn. Ik zou het wel weten.

Gisteren weer heerlijk naar Hélène zitten kijken en ik krijg heel sterk de indruk dat de gasten zoals Pieter Cobelens en Merel EK ook liever bij Hélène zitten dan bij VI.
Zij laat de gasten in ieder geval uitpraten en ze wordt gelukkig niet gestoord door die mislukte clown die er altijd een schunnige draai aan moet geven om de lachers op z’n hand te krijgen.
Ook dat gemaakte enthousiasme en geschreeuw van Genee is hier niet aan de orde.
Het is gewoon ontspannen en informatieve TV.
Ik hoop dat John dit nou eindelijk ook eens gaat (in)zien.

Ik zal eerlijk zijn, als VI nog bezig is. Dan pak ik mijn telefoon en ga ik een spelletje spelen. En bij Helene blijf ik echt geïnteresseerd luisteren. Helene neemt haar gasten die ze in de studio ontvangt, en daarmee bedoel ik dus ook een Merel Ek en een Pieter Cobelens mee, tenminste serieus en ze praat gewoon normaal op een normaal tempo en geluidssterkte. Zullen we een handtekeningenactie gaan starten om Helene ipv VI te laten uitzenden, en niet alleen als die 3 vakantie hebben in de zomer en winter.

Heel fijn, gasten kunnen uitpraten en toch heeft Helene de leiding in handen.
Ook Jack van Gelder is een leuke gast aan tafel die met alles kan meepraten.
Ze praten over serieuze onderwerpen maar er komen ook grappen langs zonder (soms te grove)beledigingen naar mensen of iemand die je telkens onderbreekt en om zichzelf lacht.Ik keek altijd graag naar Vi maar weet wel wat ik nu liever zie