Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Slachtoffer van verkrachting was bang voor Danny de Munk


Danny-de-munk

In de roerige zaak rond Danny de Munk is er sprake van een opvallende wending. De vrouw die hem van verkrachting beschuldigde is recentelijk vrijgesproken van vervolging voor smaad, laster, valse aangifte en meineed. Volgens haar advocaat Anthony Leigh die dit bevestigde na eerdere berichtgeving door RTL Boulevard kon er niet genoeg bewijs worden gevonden om de aanklachten te staven.

De vrouw die zich in een kwetsbare positie bevond heeft volgens Leigh een angstige periode doorgemaakt. Zij vreesde niet geloofd te worden en stond onder druk door de mogelijkheid van financiële claims of arrestatie. Deze periode van angst en onzekerheid heeft haar diep geraakt en Leigh benadrukt hoe verwoestend dit kan zijn voor iemand die zich in een dergelijke situatie bevindt.

Ondanks de zwaarte van de zaak spreekt de vrouw haar opluchting uit over de beslissing van het Openbaar Ministerie. Ze uitte haar dankbaarheid voor het feit dat haar verklaringen serieus zijn genomen. Echter ze merkt op dat ze wellicht nooit aangifte had gedaan als ze had geweten hoe heftig De Munk zou reageren. De emotionele last van het proces waarin ze zich vaak eenzaam en moedeloos voelde was immens.

Deze hele zaak dateert van vijftien jaar geleden toen De Munk en de vrouw samenwerkten in de musical ‘Ciske de Rat’. De Munk ontkende de beschuldigingen van verkrachting, maar erkende wel dat er sprake was van een zoen. Hij reageerde met een tegenaangifte tegen de vrouw.

Hoewel al in november vorig jaar werd besloten dat er onvoldoende bewijs was om De Munk te vervolgen in de verkrachtingszaak, blijft de deur open voor verdere juridische stappen. De Munk heeft de mogelijkheid om binnen drie maanden een artikel 12-procedure te starten bij het gerechtshof een actie die nog meer spanningen en onzekerheid kan opleveren in een zaak die al lang de gemoederen bezighoudt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties