Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Caroline van der Plas haalt uit naar John de Mol


Caroline-van-der-Plas

Tijdens een periode van intens debat over de geestelijke gezondheid van reality-tv deelnemers, lanceert Jan Versteegh een show op SBS 6 die de schaduwkanten van de menselijkheid verkent. Het principe van zijn nieuwste show ‘De Bondgenoten’? Deelnemers connecties laten smeden gedurende een hele maand om ze daarna op scherp te zetten tegen elkaar.

In Tijd voor MAX lichtte Jan het concept van de show toe: “Stel dat wij met z’n vieren in een team zitten en we zeggen: ‘We gaan strijden, we vinden elkaar aardig en je kunt mij vertrouwen.’ Tót het moment dat er maar een van ons vieren die ton kan winnen. Ja, dan is het toch liever ik dan jullie.”

Presentator Sybrand Niessen leek geschokt door het concept. “Verschrikkelijk! Eerst ga je met elkaar bonden en dan ga je ze dwingen om elkaar kapot te maken. Verschrikkelijk!”

Ondanks de kritiek hield Jan stand: “Kapotmaken vind ik wel ver gaan. Iedereen staat ook onder observatie van een team van psychologen.”

Echter, Sybrand kaatste terug: “Zie je! Er moeten nu al psychologen bij komen! Dat is toch te sneu?”

Caroline van der Plas, die ook aan tafel zat, voegde toe: “Het is toch gek als je een programma maakt… Ja, ik ben een oude vrouw. Nou, 56, niet zo oud hoor, maar een andere generatie… Dat je een programma maakt waarin je al van tevoren moet zorgen dat er psychologen zijn zodat mensen niet beschadigd raken. Dat is toch heel vreemd?”

Jan probeerde het gebruik van psychologen te normaliseren: “Het is bij realityprogramma’s eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Bij alle realityprogramma’s waar ik aan mee heb gewerkt, zoals Expeditie Robinson en Wie is de Mol…”

Sybrand en Caroline onderbraken hem echter met kritische noten over het standpunt van de tv-industrie, waarbij Caroline opmerkte: “Ik vind de gedachtegang van televisiemaker tegenwoordig gekkig door te zeggen: we gaan een hartstikke leuk programma maken, maar we moeten wel zorgen voor een soort van vangnet voor mensen, want het kan zijn dat mensen beschadigd raken.”

Jan leek het punt te missen en bleef verdedigen: “Dat is toch goed? Je kunt het ook niet doen en dan krijg je mensen die jaren later zeggen: ik had wel meer begeleiding gewild.”

Voor de nieuwsgierigen onder ons: ‘De Bondgenoten’ is dagelijks te bekijken om 19.45 uur op SBS6.

DAN NOG EVEN DIT:

We hebben nieuws dat je niet wilt missen. We hebben een plekje veroverd bij Google Nieuws! Voor degenen onder ons die denken: ‘Google wat?’, geen paniek! Je kan ons nu volgen op Google Nieuws en zo blijf je sneller op de hoogte van de laatste roddels.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Klik op deze link en klik dan op het knopje met het sterretje en klaar je volgt ons nu op Google Nieuws. Zie de foto hier beneden met de groene pijl.

Dit is net zoiets als een abonnement op je favoriete website, maar dan digitaal en helemaal gratis! Dus, klaar voor nog meer smeuïge roddels? Dan zien we je daar!

Klik op deze link en dan op het sterretje om ons te gaan volgen op Google Nieuws.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het enige wat John de Mol kan maken zijn walgelijke programma’s. Uit die hoge hoed van hem komt alleen bagger.

Alles voor de kijkcijfers – dat is het motto van John de Mol; het valt me tegen dat Jan Versteegh aan dat programma meewerkt. Trouwens; Caroline van der Plas zou eigenlijk bij De Mol in de leer moeten gaan – de politica kan zich heel slecht presenteren in een debat, zodat Omtzigt straks al haar virtuele stemmen opslokt.