Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Philip Freriks stopt onverwacht met De Slimste Mens en dit is zijn opvolger


Terwijl Maarten van Rossem zich vorige zomer nog uiterst boos uitliet over speculaties rondom het vertrek van het duo bij De Slimste Mens, blijken de roddels toch een kern van waarheid te hebben. Herman van der Zandt wordt namelijk de nieuwe quizmaster van het programma, en daarmee vervangt hij dan Philip Freriks.

“Kijk, Maarten roept voortdurend: ‘We gaan door tot we honderd zijn’,” aldus Freriks, die tegen het AD vertelde dat hij de grote 8-0 aantikt in het komende jaar. “Maar laten we eerlijk zijn, dat is natuurlijk een utopie.”

Het lijkt wel alsof Freriks geen zin meer heeft in de marathonuitzendingen. “Drie afleveringen op één dag maken wordt gewoon zwaar,” beaamt de presentator, die al vóór de zomervakantie zijn afscheid had aangekondigd. “Je moet mensen wel even de tijd gunnen om een nieuwe frontman te vinden, toch?”

En de aangewezen nieuwe frontman is blijkbaar Herman van der Zandt. “Ik heb Herman zelf aangeraden,” beweert Freriks. “Een bekwaam journaallezer en quizmaster, de perfecte keuze.”

Maar wat vond Maarten van Rossem eigenlijk van dit nieuws? “Prima eigenlijk. Hij respecteert mijn beslissing,” zegt Philip. Dus stopt Maarten ook? “Nee, hij wil doorgaan tot zijn honderdste,” aldus de scheidende presentator.

Dus terwijl Maarten misschien meer geniet van de schijnwerpers dan hij durft toe te geven, lijkt iedereen in zijn nopjes met de nieuwe aanstelling. “Als hij zin heeft om door te gaan, dan moet hij dat vooral doen,” zegt Philip, die zelf nog in de markt is voor andere TV-klussen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fijn programma en heel goede opvolger 👍