Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Onthutsende onthullingen: Betekent dit het einde van koning Willem-Alexander?


Er is flinke onrust binnen de paleismuren nu het slavernijverleden van de Oranjes aan het licht is gekomen. Uit historisch onderzoek blijkt dat de Oranjes flink hebben geprofiteerd van de slavenhandel, wat voor grote ophef zorgt onder nabestaanden van de slaven uit die tijd. De koning zelf moet nu alle zeilen bijstellen om de schade te beperken, maar hoe?

Historicus Gerhard de Kok onthult in weekblad Party: “De VOC zorgde in belangrijke mate voor inkomsten, en de Oranjes werden uitbetaald alsof ze drie procent van de aandelen in hun bezit hadden gehad.” De betrokkenheid van het koningshuis bij de VOC zorgt voor toenemende onrust.

Het lijkt erop dat koning Willem-Alexander een vurig debat tegemoet gaat. De daden van zijn voorouders worden nu opnieuw onder de loep genomen, en de gevolgen kunnen groot zijn. Echter, de vraag blijft: kan Willem-Alexander wel verantwoordelijkheid dragen voor daden uit het verleden waar hij zelf geen controle over had?

De financiële kant van het verhaal is eveneens schokkend. Schattingen laten zien dat de Oranjes maar liefst 545 miljoen euro hebben verdiend aan de Nederlandse kolonies, in een tijd waarin slavernij schering en inslag was.

Angelique Duijndam, voorzitter van het Keti Koti-festival, reageert geschokt in weekblad Party: “We wisten dat het koningshuis aan de slavernij had verdiend, maar dat het zoveel was, dat wisten we niet.” De hoogte van het bedrag roept vragen op over de verantwoordelijkheid van het koningshuis.

Koning Willem-Alexander heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het Nederlandse slavernijverleden en een onafhankelijk onderzoek ingesteld. Hij benadrukt echter dat hij op afstand moet blijven van het onderzoek om de objectiviteit te waarborgen. Een definitief rapport wordt pas in 2025 verwacht, maar de druk op de koning neemt toe naarmate de onthullingen doorgaan. Het koningshuis staat voor een uitdagende periode waarin de geschiedenis een grote rol speelt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hier kan de koning niets aan doen.
Fouten van voorouders/ ouders kunnen hun kinderen niet kwalijk worden genomen.

Heb gelukkig al jaren niets meer met de familie Graai.De vlag hangt hier alleen nog tijdens dodenherdenking en bevrijdingsdag.Voor de vejaardagen van de familie Graai blijft de vlag mooi in de kast.

En toch moet het Nederlandse volk hiervoor betalen en excuses maken!!!

Wie heeft die 545 miljoen berekend ?
Michiel de Ruyter ?
Wat een kul zeg.
Moet je nu alle kleinkinderen van de omstreden NSB’ers ook aanpakken ?
En alle nazaten van de schoften die de kruistochten hebben georganiseerd ?
Dan hou je geen inwoner meer over denk ik.

Belachelijk om de jongere generatie voor het verleden van voorouders verantwoordelijk te houden. De oudere generatie zou dan ook gecompenseerd moeten worden voor het oorlogsleed. Excuses zijn gemaakt en dat is genoeg! Basta!

Hier kan de koning niks aan doen,zijn zijn voorouders,hij was er toen niet eens,zelfs beatrix kan er niks aan doen. Ik vind het onzin dat hij nu de verantwoordelijkheid toegespeeld krijgt… wat mijn voorouders vroeger gedaan hebben word mij nu ook niet aangerekent,en ik vind dat kan voor de koning ook niet,waren ook heel andere tijden dan nu

Wat een flauwekul, wie weet wat mijn of iederanders voorouder heeft gedaan dat zal me een zorg zijn geschiedenis kan je niet veranderen en ben je niet aansprakelijk voor dus ook de koning niet.

Het slavernijverleden was ruim 300 jaar geleden! Wat kan die man die 50 jaar geleden geboren is er nu nog aan doen? Niets. Nada. Niënte. Noppes!

Ooit moeten de verre nazaten er ook een streep onder kunnen zetten. Zijzelf hebben namelijk net zo veel leed geleden als waar onze koning hedendaags verantwoordelijk voor is.

Tot de hoeveelste generatie blijven onze kinderen verantwoordelijk voor de daden die wij verrichten?
Het is toch van God los dat er nu nog excuses worden gemaakt en betalingen gedaan terwijl er niemand meer leeft die hier in persoon bij geweest zou kunnen zijn.

Belachelijk het is die lui alleen maar om het geld te doen.
Walgelijk!😛

Misschien kunnen wij als kinderen van de oorlog 40-45 als slachtoffers ook nog een aantal miljoenen binnen halen van de Duitsers
En vooral excuses.
Daar hoor je niemand over .

De gebruikelijke journalististieke flauwekul in de zomerperiode. Als er geen ufo’s of zwarte panters op de Veluwe zijn pakken we het koningshuis maar weer eens aan. D66 prietpraat.
De bedragen zijn ook uit de lucht gegrepen.